
Kétségtelenül az egyik leglaktatóbb, legfinomabb komfort ételnek számít a lasagne. Korábban már megírtuk, hogyan készítsük el az autentikus, valamint a legkevesebb folyamatból álló, leegyszerűsített verzióját. Most azt mutatjuk meg, hogy milyen plusz, kifejezetten ősszel elérhető hozzávalótól lesz…
október 30., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Nem is gondolnád, hogy ezzel a hozzávalóval még…
Hamu és Gyémánt

A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz fogás, ami nem meglepő, hiszen egytől egyig rendkívül ízletes összetevőkből áll: a tésztának, a húsnak, a zöldségeknek, a paradicsomszósznak és a sajtnak köszönhetően szinte minden igényt kielégít ez az egytálétel. Sokan azonban nem mernek otthon nekiállni…
október 23., 2024 ● Turi Dániel
A legegyszerűbb lasagne-recept, amit kezdő szakácsok is…
Turi Dániel

Az olasz konyha világszerte híres különleges és sokszínű tésztaételeiről. Az alábbiakban pedig összeszedtünk néhányat a legismertebb tésztaformák közül, amelynek eredetéről talán kevesen hallottak.
július 07., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Penne, spagetti, tortellini: a leghíresebb tészták…
Hamu és Gyémánt

A lasagne készítése több száz éves múlttal rendelkezik, ugyanis a középkori Firenzében a foglalkozások között sorolják fel: „arte dei cuochi e dei lasagnari", azaz szakácsok és lasagne-készítők. Az isteni rakott tésztaétel pedig milliók kedvence, amit mi is könnyedén elkészíthetünk.
október 25., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Olaszos ízek a konyhában: autentikus lasagne recept
Hamu és Gyémánt