
A mochi több mint ezer éve kedvelt édesség Japánban – egy különleges, nyúlós, rizslisztből készült nyalánkság, aminek rengeteg változata van. Az angolul gyakran édesnek vagy ragadósnak nevezett rizslisztet addig kell főzni, amíg szilárd és nyúlós nem lesz. A mochi egyszerű változata otthon is…
március 27., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Otthon is könnyen elkészítheted a zöld teás mochit, az…
Hamu és Gyémánt

Az elmúlt években elárasztották a boltok polcait a különböző növényi alapú alternatív tejek, melyekről sokáig azt gondoltuk, sokkal egészségesebbek, mint állati eredetű társaik. A társadalmi diskurzust sok oldalról megközelítették már, egy frissen közzétett kutatás eredményei pedig pont arról…

Az elmúlt években sorra jelentek meg a különböző tejek a boltok polcain, amik elsősorban a laktózérzékenyek számára nyújtottak olyan alternatívát, ami egyszerre finom és egészséges. Az évek alatt megismertük a mandula-, a kókusz-, és a rizstejet, de úgy tűnik, hamarosan egy újabb itallal bővül a…
augusztus 21., 2024 ● Turi Dániel
Unod a kókusz- és mandulatejet? Hamarosan elérhető lesz a…
Turi Dániel

A kókuszrizs a szokásokkal ellentétben nem kell, hogy édes legyen, viszont feldobja az unalomig ismételt köretet! Recept.
június 24., 2024 ● Turi Dániel
Ezzel az egyszerű hozzávalóval még finomabbá tehetjük a…
Turi Dániel

Az otthonfőzés fogalma sokunk számára bonyodalmat jelent, és megriadunk tőle már az első kanyarban. Holott tudatos tervezéssel és egy jól átgondolt heti menüvel egy hétre előre bebiztosíthatjuk a gyorsan és könnyedén elkészülő ebédünket a rohanós, meetingekkel teli napirendünkbe.
február 15., 2022 ● Hamu és Gyémánt
Időspóroló gasztrotippek a home office ebédekhez
Hamu és Gyémánt
