
A bolti ketchup kétségtelenül kényelmes, de az otthon készített változat sokkal ízletesebb, egészségesebb, és meglepően egyszerű elkészíteni is. Egy lassúfőző segítségével, minimális munkával és néhány alapvető szabály betartásával tökéletes állagot és gazdag ízt érhetünk el.
szeptember 08., 2025 ● Hamu és Gyémánt
7 tipp, hogy tökéletesen sikerüljön a házi ketchup
Hamu és Gyémánt

A rómaiak legendás halszósza, a garum, évszázadokon át csak szövegekben élt tovább: szakácskönyvekben, filozófusok kritikáiban, és ritka régészeti emlékekben találkozhattunk vele. Most azonban egy nemzetközi kutatócsoportnak sikerült feltárnia, pontosan miből is készült ez a sós, erjesztett szósz…
július 19., 2025 ● Hamu és Gyémánt
DNS-vizsgálat bizonyítja: így készült a rómaiak ősi…
Hamu és Gyémánt

