
A kávézás sokaknál a napi rutin része, ráadásul egy bizonyos pontig egészséges is lehet, ám, ha túl későn fogyasztjuk, negatívan hathat az alvásunkra. Az pedig csak nehezíti a helyzetet, hogy nincs egy mindenkire érvényes szabály az időzítést illetően, és a…
november 02., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Rengeteget árthat, ha túl későn isszuk meg az utolsó csésze…
Hamu és Gyémánt

A kapszulás kávé egyik legnagyobb előnye a gyorsaság és a kiszámítható minőség. De mi történik akkor, ha a fiók mélyén lapul néhány elfeledett darab, amit még nem használtunk fel? Vajon még fogyaszthatók? A kérdés nemcsak praktikus, de pénztárcakímélő is, amire a szakértők szerencsére tudják a…

A reggeli ébredés után sokan koffeinre vágyunk, és ezt a vágyat a legtöbben kávéval próbáljuk kielégíteni. Bár a kávéfőzés pofonegyszerű feladatnak tűnik, sok olyan általános hibát követhetünk el a folyamat közben, ami rosszízű, ihatatlan italt eredményez. Most összegyűjtöttünk öt olyan tippet…

A legtöbb statisztika szerint a víz után a kávé a világ leggyakrabban fogyasztott itala. Elkészíthetjük csepegtetős módszerrel vagy klasszikus eszpresszóként, megvásárolhatjuk kapszulás vagy szemes változatban, ihatjuk feketén vagy tejjel, forrón vagy jegesen is. Akárhogy is fogyasztjuk, mindig…
augusztus 22., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Kifinomult élénkség – 5 tárgy a kávézás szerelmeseinek
Hamu és Gyémánt

Talán az egyik legjobb szemléltetője az emberi lustaságnak, hogy hiába isszuk literszámra a kávét, a kávézacc valahogy mindig a kukában landol. Pedig számtalan felhasználási módját ismerjük ennek a mellékterméknek: kiváló szagtalanító, használható a kertben, de még a konyhában is képes újra…
január 27., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Kár kidobni a kávézaccot, mennyei sütemény készülhet belőle
Hamu és Gyémánt
