
A legnagyszerűbb alapanyagok általában azok, melyek minden háztartásban megtalálhatók, és mégis ezerféle étel készíthető belőlük. Erre a legjobb példa a tojás, melyből még a kevésbé erős hobbiszakácsok is pillanatok alatt mennyei falatokat készítenek. Ha új megközelítésben próbálnánk ki, nézzük meg…
május 06., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Reggeli egyszerű tojásos falatka? Mutatjuk a receptet!
Hamu és Gyémánt

Az alapvetően paradicsomból, paprikából és hagymából álló egytálételt nemcsak hazánkban, hanem a világ számos pontján – különböző verziókban – fogyasztják. Cikkünkben ezekből mutatunk ötöt.
július 28., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Lecsó minden mennyiségben: 5 recept a világ különböző…
Hamu és Gyémánt

A jól megszokott – brokkoli, gomba, spárga – mellett a kukorica-krémleves is nagyon könnyen elkészíthető, alacsonyabb zsírtartalmú, mégis legalább olyan tápláló és laktató, mint legtöbb társa. Recept.
július 22., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Egyszerű, mégis nagyszerű: így készíts kukorica-krémlevest!
Hamu és Gyémánt

Bár az olaszok egyik legismertebb ragujának alapját a sofritto, vagyis a hagyma, a sárgarépa és a zellerszár adja, a bolognaiból a tej sem hiányozhat.
július 10., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Az igazi bolognaiból ez a hozzávaló sosem maradhat ki
Hamu és Gyémánt

Kenyérsütés otthon – bár receptek ezrei állnak a rendelkezésünkre, a legtöbb leírásban ugyanazokkal az alapanyagokkal találkozunk: víz, liszt, cukor, só, illetve élesztő vagy kovász. De vajon mi történik akkor, ha pár csepp – jó minőségű – sört is hozzáadunk a tésztához? Csodát kapunk.

Hamarosan megérkeznek azok a napok, amikor kevés jobb dolog létezik egy frissítő nassolnivalónál. Képzeljük csak el: kinyitjuk a hűtőnket és elénk tárul egy tál gyümölcsös házi fagylalt, ami megoldja minden problémánkat a tavaszi hőségben. Alábbi cikkünkben megmutatjuk, hogyan készül a tökéletes…
április 27., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Tökéletes tavaszi desszert: így készül az eper sorbet!
Hamu és Gyémánt

Persze a megfelelő gyógyszereket nem váltja ki, de gyomorrontásra, influenzára és még másnaposság ellen is kiválóan alkalmazható. Az ízére pedig szintén nem lehet panasz.
március 29., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Pár perc alatt összedobható az olaszok gyógyító hatású…
Hamu és Gyémánt

A hagymaleves olyannyira népszerű volt az elmúlt évszázadokban, hogy a parasztoktól kezdve a francia királyig mindenki fogyasztotta. Napjainkban ugyancsak sokak kedvence ez a pár összetevőből – és egy kis odafigyeléssel – könnyen elkészíthető leves.
február 21., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Ez az egyszerű hagymaleves évszázadok óta a francia konyha…
Hamu és Gyémánt

Egy fánk bármikor jól esik. Légies belsejével, édes, de nem tolakodó ízével a világ minden táján ismert édesség – éppúgy illik egy reggeli gőzölgő kávé mellé, mint egy délutáni vagy esti étkezéshez. Alább megmutatjuk a receptet, amivel rögtön neki is kezdhetünk elkészíteni ízletes fánkainkat.
február 14., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Itt a fánkszezon: az alaprecept, amit akárhogy turbózhatsz
Hamu és Gyémánt

Egy amerikai vállalat képes volt olyan mézet előállítani, amelyhez egyetlen darab méhnek sincs köze. Bár ez a vegán étrendet követők számára örömhír lehet, sokan attól tartanak, hogy negatív hatással lesz a mézpiac jövőjére.
február 11., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Nem mindenki fog örülni ennek a mézzel kapcsolatos hírnek
Hamu és Gyémánt

Aki életében már egyszer is sütött palacsintát, jól tudja, hogy ez a hazai körökben rendkívül népszerű – legtöbbször édes, de olykor sós – étel könnyedén kifoghat rajtunk. Mert amilyen egyszerűnek tűnik az elkészítése, valójában pont annyira összetett. Legjobb hozzávalója a rutin, de aki ezzel nem…
február 11., 2024 ● Hamu és Gyémánt
4 végzetes hiba, amit ne kövessünk el palacsintasütéskor!
Hamu és Gyémánt

A tea a világ összes szegletében népszerű, illetve mindenkinek megvan a saját szokása, hogyan is fogyasztja. Nemrég azonban egy amerikai kutatás arra mutatott rá, hogy egy elsőre furcsának tűnő hozzávaló bármelyik teatípust és fogyasztási formát feldobja.
január 28., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Furcsán hangzik, de ettől a hozzávalótól csak jobb lesz a…
Hamu és Gyémánt