
A húsvét kiváló alkalom arra, hogy Európa más, közeli városaiba ellátogassunk, hiszen az ünnep és a hangulatos piacok számos város történelmi tereit átalakítják. Minden húsvéti piac a megújulás, a kézművesség és az európai örökség ünnepe. Ha azt szeretnénk, hogy a húsvét idén még színesebb program…
április 15., 2025 ● Hamu és Gyémánt
4 európai húsvéti vásár, ha hétvégén kicsit kiruccannátok
Hamu és Gyémánt

Közép-Európa összefüggő történelméből adódik, hogy hasonló, vagy éppen teljesen megegyező ételek ma több országban is hagyományosnak számítanak. Első ránézésre a koláč a nálunk ismert kalács egy változatának tűnhet, ám valójában teljesen más édességről van szó. Most elmondjuk, hogy kell elkészíteni…

Ha Ausztriába teszünk látogatást, megdöbbenve tapasztalhatjuk, hogy egyre kevesebb vendéglátóhely kínálja a rántott húst az étlapján. Úgy tűnik, a helyi hatóságoknak sem tetszik a tendencia, így komoly pénzösszeggel támogatják azokat az éttermeket, amelyek hajlandóak panírozni és kisütni az…
augusztus 01., 2024 ● Csáka Eszter
Féltik a rántott húst – különleges mentőakciót indítottak…
Csáka Eszter

Magyarországon egyértelműen a trappista a legnépszerűbb sajt, ám ennek a típusnak a képviselői nem sok szakmai sikert könyvelhettek el a közelmúltban. Ennek többek között az is lehet az egyik oka, hogy a gyártók és a forgalmazók jelentős része hagyományos és nem prémium trappistát készít.

A szokás nagy úr, és ez a gasztronómiában is igaz. A tradicionális zöldségeket általában úgy használjuk fel, ahogy megszoktuk, így pedig értékes részeiket kidobjuk a kukába. Ez a helyzet a paprika esetében is, ahol nem csupán a termést fogyaszthatnánk.
december 23., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Sokan nem tudják, de a paprikának ez a része is ízletes
Hamu és Gyémánt