
A fügét sokan nevezik a természet édességének – és nem véletlenül: az íze a cukrosan édestől a mézesen gazdagig, egészen a bogyós gyümölcsöket idéző ízvilágig terjed. A színe lehet sötétlila, szinte fekete, vagy épp világos zöldessárga. Amikor nyár végén megjelennek a piacon az érett, lédús fügék…
augusztus 07., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
Lassan itt a szezon: így készül a legjobb fügelekvár
Oláh-Bebesi Borbála

Bár a nyárias idő még így, szeptember elején is kitart, nem árt előre gondolnunk immunrendszerünkre is, amelyet minden évben érdemes már ősszel felkészíteni a hűvösebb napokra. Ezért alább összegyűjtöttünk néhány olyan szuperegészséges gyümölcsöt, amelyekből szeptember-október környékén mindenképp…
szeptember 07., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Újra itt az ősz: 6 gyümölcs, aminek még csak most jön a…
Hamu és Gyémánt

Van, aki számára valóságos rémálom a lekvárkészítés, ám annak ellenére, hogy macerás folyamatnak tűnik, a fügelekvár főzése valójában hihetetlenül egyszerű, mindemellett pedig csak négy összetevőre van szükségünk. Így még azok is bátran kipróbálhatják, akik alapvetően nem mozognak otthonosan a…
augusztus 25., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Így készül az isteni fügelekvár, amit kezdőként sem tudsz…
Hamu és Gyémánt

A nagy meleg miatt szerencsére már július elején több helyen találkozhatunk érett fügével, aminek a felhasználástól sokan tartanak, pedig a gyümölcs tökéletes alapanyaga lehet a salátáknak, főételeknek és akár desszerteknek is. Most egy mennyei és gluténérzékenyek által is bátran fogyasztható…

Immáron negyedjére rendezték meg civil kezdeményezésként Az Év Szaloncukra versenyt. A megmérettetésre igyekezett a Magyar Édességgyártók Szövetsége az összes hazai kicsi és nagy gyártót is meghívni, végül 11 kategóriában hirdettek győztest.
november 30., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Idén is megválasztották az év szaloncukrát, mutatjuk a…
Hamu és Gyémánt
