
A forralt bor sokáig a téli vásárok itala volt: néhol túl édes vagy túl erős, gyakran egyhangú. Pedig megfelelő arányokkal és egy kis türelemmel egészen más arcát képes megmutatni ez az ital. Az alábbi változatban leginkább a fűszeres, citrusos ízjegyek dominálnak…
december 18., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A tökéletes forralt bor, amit az egész család imádni fog…
Hamu és Gyémánt

A hideg évszakban szinte reflexből nyúlunk a forralt borhoz, pedig a téli hónapok sokkal több izgalmas italt tartogatnak annál, mint hogy beérjük a megszokott ünnepi klasszikussal. A különböző országok karácsonyi italai régi tradíciókat őriznek, és sokszor egészen új ízeket hoznak a decemberi…
december 17., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A forralt boron túl: 5 forró ital, ami meghozza az ünnepi…
Hamu és Gyémánt

Az ünnepi időszak lényegében elképzelhetetlen forralt bor nélkül. Bár a klasszikus italt jellemzően karácsonyi vásárokban szoktuk fogyasztani, valójában otthon is kifejezetten egyszerűen elkészíthető. Most mutatunk egy könnyű, mégis tökéletes receptet.
november 19., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Itt a szezon: így készül a tökéletes forralt bor
Hamu és Gyémánt

A decemberi időszak egyik közkedvelt itala a forralt bor, melynek fahéjas, szegfűszeges, narancsos jegyei egyből meghozzák az ünnepi hangulatot. Van az a pont azonban, amikor ez fűszeres különlegesség is unalmassá válik – ilyenkor inkább valamilyen borkoktélt varázsolnunk. Ilyenből mutatunk most…
december 13., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Ha meguntuk a forralt bort, próbáljuk ki ezeket a…
Hamu és Gyémánt

A téli napokon a legtöbben a forralt borhoz nyúlunk, ha valamilyen alkoholos itallal átmelegítenénk magunkat. Azonban nem érdemes leragadni a jól bejáratott receptnél, van más alternatíva is bőven.
december 03., 2022 ● Hamu és Gyémánt
Recept: köröket ver a forralt borra az alig ismert…
Hamu és Gyémánt

Napokon belül itt a tél, aminek alapvető tartozéka a forralt bor. A jó recept azonban nem minden: az élményt nagyban meghatározza az alapanyag minősége. Mutatunk pár egyszerű szabályt.

Ahogy beköszönt az ősz és vége a szüreti időszaknak, alig várjuk, hogy elszürcsöljük az év első jó fűszeres, narancsos forralt borát − ami átmelenget kívül-belül.
november 19., 2022 ● Kovács Emese
Így készíts egyszerűen narancsos forralt bort a hideg téli…
Kovács Emese
