
Ahány ország, annyi kávészokás – a világ kávékultúrája lenyűgöző változatosságot mutat. Van, ahol sűrű és fűszeres, máshol tejhabbal bolondítják, de olyan térség is akad, ahol citrommal és jéggel isszák: a mazagran pont ilyen különlegesség.
május 17., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Az autentikus, citromos algír jegeskávé – készítsd el…
Hamu és Gyémánt
október 04., 2024 ● Turi Dániel
A marokkói konyha legkedveltebb savanyúsága: így készül a…
Turi Dániel

A tea a világ összes szegletében népszerű, illetve mindenkinek megvan a saját szokása, hogyan is fogyasztja. Nemrég azonban egy amerikai kutatás arra mutatott rá, hogy egy elsőre furcsának tűnő hozzávaló bármelyik teatípust és fogyasztási formát feldobja.
január 28., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Furcsán hangzik, de ettől a hozzávalótól csak jobb lesz a…
Hamu és Gyémánt

A citromfacsarásra számos módszer létezik, de a legújabb trükkel nem csupán sok gyümölcslevet lehet kinyerni, de még a „citromfürdőt" is megússzuk.
augusztus 28., 2022 ● Hamu és Gyémánt
Szinte biztos, hogy eddig rosszul facsartad a citromot.
Hamu és Gyémánt