
A Dorothea Hotel, Budapest, Autograph Collection és a Gordon Ramsay Restaurants Global stratégiai együttműködést kötött, amelynek keretében a világ egyik legismertebb kulináris márkája Budapestre érkezik. A megállapodás a vendéglátás két nemzetközi…
november 13., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Gordon Ramsay éttermet nyit a Dorothea Hotelben
Hamu és Gyémánt

A Saga brit utazási társaság több mint ötezer étterem adatait elemezte 125 európai városban, azok Google-értékelései alapján. A vizsgálat azt figyelte, milyen gyakran szerepeltek az „autentikus” és „hagyományos” kifejezések a vendégek véleményeiben, és a vendéglátóhelyek átlagos pontszámait is…
november 12., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Egy új tanulmány szerint Budapest Európa legjobb…
Hamu és Gyémánt

Októberben hónapok óta nem látott szintre csökkentek a budapesti bérleti díjak: a kínálati átlagár ismét 250 ezer forint alá süllyedt, amire legutóbb januárban volt példa – derül ki a Rentingo friss elemzéséből. A visszaesés fő oka az Otthon Start Program, amely egyszerre…
november 08., 2025 ● Hamu és Gyémánt
250 ezer forint alá esett a budapesti albérletek átlagára
Hamu és Gyémánt

November 14-én hivatalosan is kezdetét veszi az adventi szezon Budapesten: ezen a napon nyílik meg a főváros két legnagyobb karácsonyi vására, a 15. jubileumát ünneplő Advent Bazilika és a Vörösmarty Classic Xmas.
november 05., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Kiderült: ekkor nyílik a jubileumi Advent Bazilika és a…
Hamu és Gyémánt

Egy régi textilgyár falai között új életre kelt az élet (és étel) élvezetének filozófiája. Az Epicurean Óbuda legújabb fine dining étterme, ahol a gasztronómia és a gondolat egyaránt főszereplő: minden fogás egy történet, minden est egy utazás.
október 17., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Filozófikus fine dining Óbudán: megnyílt az Epicurean
Hamu és Gyémánt

Az év vége közeledtével nemcsak a város ünnepi fényei gyúlnak ki hamarosan, hanem az évzáró tervek is konkretizálódnak: hova menjünk, hol koccintsunk, és melyik helyen tudjuk igazán stílusosan lezárni az évet? Egy jól megválasztott helyszín ilyenkor többet…
október 16., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ünnepeld stílusosan az év végét! Íme a legjobb karácsonyi…
Hamu és Gyémánt

Október 17-18-án ismét megrendezik a Whisky Show-t – immár tizennegyedik alkalommal. Az esemény nem csupán a hazai whiskykultúra ünnepe, hanem a tudás és ízlés igényes találkozóhelye is: két napon keresztül több mint 700-féle prémium whisky, érlelt párlat és különleges ital várja az érdeklődőket…
október 13., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ezen a rendezvényen skót mesterművekkel találkozhatunk: jön…
Hamu és Gyémánt

Másfél nap, két ikon, 15 jelenet, 50 fős stáb, 77 focilabda – mások mellett ezekre volt szükség ahhoz, hogy a Four Seasons Budapest Gresham Palace Szoboszlai Dominikkel készített kisfilmjében minden tökéletes legyen. A nagyívű produkció kulisszatitkai önmagukban is filmszerűek: minden jelenetet…
október 02., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Premier: Szoboszlai Dominik szerepel a Four Seasons új…
Hamu és Gyémánt

Budapest ismét a világ legjobb sajtófotóinak ad otthont. A nemzetközi fotóriporteri szakma legelismertebb és legmeghatározóbb tárlata, a World Press Photo november 9-ig látogatható.
szeptember 29., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A legmegrázóbb és leginspirálóbb képek a háborúról…
Hamu és Gyémánt

Egy csésze finom kávéra ma már nemcsak napindító italként tekintünk, hanem kulturális élményként is – főként, ha nem saját konyhánkban, hanem egy kávézóban kortyolgatunk. A baristák szenvedélye, a terek atmoszférája és az aprólékosan kidolgozott esztétika mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy hely…
szeptember 29., 2025 ● Bódy Kolos
5+1 hazai kávézó, amit egyszer mindenkinek ki kell próbálnia
Bódy Kolos

Az európai nagyvárosokban egyre emelkednek a lakhatási költségek, és nemcsak az ingatlan-, hanem az albérletárak is. A Deloitte 2025-ös ingatlanindexe szerint hatalmas különbségek mutatkoznak a kontinens városai között – mind az árak, mind a jövedelmekhez viszonyított terhek tekintetében.
szeptember 25., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Luxemburg a csúcson, Budapest az 50. helyen Európa…
Hamu és Gyémánt

Képzeljük magunkat egy hangulatos trattoriába. Egy asztal mellé, fonott háttámlájú székbe. Paradicsomlevest eszünk, és azt gondoljuk, ehhez foghatót még sosem kóstoltunk. Aztán pizzát rendelünk – például mortadellásat – végül megízleljük a proseccós citromsorbet-t. Kellemes gondolat, ugye? A jó…
szeptember 24., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Budapest egyik legkedveltebb olasz éttermének „kistestvére”…
Hamu és Gyémánt