férfi és nő ölelkezik

Jelenet a filmből

Borbély Alexandrával rangos filmfesztiválon debütál a Spirál

Felméri Cecília első nagyjátékfilmjét a 36. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be először. A spirál előzetese a cikkben!


Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra, valamint Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült játékfilm az első- és második filmesek versenyprogramjába kapott meghívást. A régió egyik legfontosabb mozgóképes seregszemléjét október 9-18. között rendezik meg a lengyel fővárosban, a Spirál országos magyar mozipremierje november 19-én lesz.

spir\u00e1l plak\u00e1t

Vertigo Media

A történet szerint egy férfi és két nő különös története bontakozik ki egy tóparti házban. A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól, egy elszigetelt, varázslatos világ. Halak, madarak, vadállatok békésnek tűnő otthona. A felszín alatt azonban titkok lappanganak és az évszakok körforgásával együtt a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története is beteljesedik. Lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről.

A Spirál Felméri Cecília kolozsvári rendező (Boldogságpasztilla, Végtelen percek, Mátyás, Mátyás, Kakukk) első nagyjátékfilmje. A film főszereplői az Oscar-jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről Európai Filmdíjas színésznője, Borbély Alexandra; a Pororoca című filmbeli alakításáért több rangos nemzetközi filmfesztiválon a legjobb férfi főszereplő díját kiérdemlő, az Arany Medve-díjas Anyai szív sztárja, Bogdan Dumitrache román színművész (Pororoca, Legjobb szándék); és Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Fehér Isten, Az Úr hangja). A Spirál látványtervezője Cseh Renátó, operatőre Réder György (Brazilok, Lajkó, cigány az űrben), a jelmeztervező Ferencz Zsófi.

A film november 19-től látható országszerte a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

A figyelmetekbe ajánljuk