Árverésre bocsátották a Twitter első bejegyzését: már 770 milliónál jár a licit

Úgy tűnik ma már tényleg mindenre lehet licitálni. Most éppen egy Twitter-bejegyzés fut nagyot az interneten. Nem is akárkié: az alapító Jack Dorsey legelső posztját bocsátották árverésre, ami máris millióknál jár.


Maga a tweet 2006-ban íródott a szolgáltatás első napján, és rögtön utána az akkor még mikroblogként működő Twitter megkezdte a működését.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a mára már milliárdossá váló Dorsey mihez kezd majd a befolyt összeggel. Pénzügyi segítségre valószínűleg nem szorul.

BBC cikkéből kiderül, hogy a ritka árverésre máris jó néhány jelentkező akadt: egy Estavi nevű felhasználó, aki nem mellesleg a a Bridge Oracle első embere, 2,5 millió dollárt (nagyjából 770 millió forint) ajánlott az internet hőskorából származó ikonikus bejegyzésért.

Ráadásul közel sem innen indult az árverés: percekkel később, miután Dorsey meghirdette a bejegyzését, máris 88 ezer dollárnál, nagyjából 27 millió forintnál járt a számláló.

Valószínűleg sokakban felmerült, hogy mégis, hogy lehet birtokolni egy nyilvános bejegyzést.

A Twitter-vezér megoldása szerint az árverés győztese egy plakettet kap majd, amely igazolja, hogy a tweet hivatalos tulajdonosa – mindezt Dorsey aláírásával.

Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk