Amy Winehouse

A film Daphne Barak Saving Amy című könye alapján készül majd.


Életrajzi film készül Amy Winehouse utolsó éveiről Daphne BarakSaving Amy című könyve alapján. Barak könyve 2010-ben jött ki, egy évvel az énekes tragikus halála előtt és három évnyi interjú eredménye mind az énekesnővel, mind az életéért küzdő családjával.

Baraknak közel 40 órányi videóanyaga van a Winehouse-zal készült interjúiból, amit felhasználnak majd a filmhez. Barak pedig vezető producere lesz majd a filmnek, Könyvét egyébként érte már éles kritika az évek során, a Guardian például sekélyesnek nevezte, szerzőjét pedig jó indulattal is csak ügyes kapcsolatépítőnek, mintsem újságírónak nevezve.

A könnyűzenét és a divatot is alapjaiban meghatározó Amy Winehouse utolsó évei függőségeivel való küzdelméről szólt, ami végül az életét is követelte. A Saving Amy azt az időszakot örökítette meg, amikor a szétcsúszó énekesnőt több koncertjén is kifügyülte közönsége, miközben egyre inkább kezdte elveszíteni a talajt.

Egyelőre még se rendezője, se forgatókönyvírója, se szereposztása nincs a filmnek. Ennek értelmében pedig premierdátuma is. De amennyiben elkészül, ez lesz az első nem dokumentumfilm Amy Winehouse életéről. Korábban már nagy sikert aratott a róla készült Amy című dokumentumfilm.

(Forrás: Consequence)


A figyelmetekbe ajánljuk