Youtube/WHAS11

Az igazi Mustang: versenyló hasított keresztül az autópályán

Nem jött be neki a versenyélet.

Szokatlan dologgal találkozhatott az, aki éppen Kentucky 41-s autópályáján járt. A bizarr jármű nem egy ritka sportkocsi volt, hanem egy nyakig versenyszerelésbe öltöztetett ló.

Nevezetesen Bold and Bossy-ról van szó, aki egy hétvégén rendezett lóversenyről lépett meg, nem is akárhogy. A lónak ez lett volna az első megmérettetése a Hendersonban található Ellis Parkban, de úgy tűnik jókora versenydrukk volt benne, mert egy váratlan pillanatban fogta magát, és egy szép mozdulattal ledobta zsokéját, hogy megkezdje kalandos útját.

www.youtube.com

Bold And Bossy Throws Miguel Mena Off In Race 1 At Ellis Park

Komplett hajtóvadászat kezdődött a kétéves csikó után: az emberek először futottak utána, majd kisteherautókkal vették üldözőbe.

www.youtube.com

2-year-old filly Bold and Bossy bucks rider, escapes Ellis Park racetrack and gallops in highway tra

Bold and Bossy nem nagyon foglalkozott a dologgal, kilométereken át vadlóként hajtott az autópályán. Végül néhány patkót elvesztve, 30 perc után gondolta meg magát és állt meg.

Az üldöző lovasok és rendőrök vízzel megitatták, megnyugtatták, levették a felszerelését, és elvitték az autópályáról. Bold and Bossy trénere, Michael Ann Ewing megnyugtatott mindenkit, hogy a ló jól van, és rendbe fog jönni.

Azt azért kiemelte, hogy nem biztos benne, hogy az állat fog-e valaha is versenyezni, de az kiderült, hogy futni tud.