Több millió forintért szeretne eladni egy McDonald's-os savanyú uborkát egy ausztrál művész

Mennyire szereted a McDonald's-os kaját? Nos, nyilván nem annyira, mint ez a művész, aki egy teljes értékű múalkotást alkotott a márka savanyúságából, és most kész eladni azt 6 ezer dollárért, azaz több mint 2 millió forintért.

Az ausztrál művész, Matthew Griffin által készített alkotás jelenleg az aucklandi Michael Lett Galériában látható, a sydney-i Fine Arts három másik művével együtt. A kreáció címe egyszerűen annyi, hogy „Savanyú uborka", és egy fehér mennyezeten egyetlenegy McDonald's-os uborkát ábrázol.

Tizenéves koromban kirúgtak a McDonald's-ból a rendőrök, mert ezt csináltam, most meg ez művészet. Ó, szóval ez művészet, amikor te csinálod, de engem meg megkérnek, hogy hagyjam el az éttermet

– írta Instagramon egy kommentelő.

Az embereknek nem kell azt gondolniuk, hogy ez művészet, ha nem akarják. Bármi lehet műalkotás, de nem minden az. Ez a lényege ennek. A jelentés és az érték olyan dolgok, amelyeket mi, emberek közösen hozunk létre a művészetben vagy az élet bármely más területén

– nyilatkozta a Fine Arts Sydney igazgatója, Ryan Moore.

www.instagram.com

Michael Lett az Instagramon: "Matthew Griffin, ‘Pickle’, 2022 is a sculpture comprising the slice of pickle from a McDonald’s cheeseburger flung onto the ceiling. Matthew Griffin, ‘Pickle’, 2022. Regular Bun: Wheat Flour (Enzymes), Water, Sugar, Canola Oil, Wheat Gluten, Glaze, Iodised Salt, Yeast, Improver (Wheat Flour, Malted Wheat Flour, Antioxidant (300), Enzymes (Contain Wheat)), Emulsifiers (472e, 471), Preservative (262). Beef Patty: Beef. Cheese: Milk, Salt, Starter Cultures, Enzyme (Rennet - Calves &/or Vegetarian), Water, Milk Solids, Non Fat Milk Solids, Emulsifiers (331, 332), Cheese Flavour, Salt, Acidity Regulators (260, 330), Emulsifier (322 - Soy), Colours (160a). Ketchup: Water, Tomato Paste, High Fructose Corn Syrup, Corn Syrup, Distilled Vinegar, Salt, Natural Flavour (Soybean Oil). Pickles: Gherkins, Water, Acidity Regulator,(260), Salt, Flavour, Firming Agent (509), Preservative (211). Onion: Water, Dehydrated White Onions. Mustard: Water, Distilled Vinegar, Mustard Seed, Salt, Colour (100), Paprika, Natural Flavouring. Beef Patty Seasoning: Salt, Pepper and Sunflower Oil. @contemporaryary 🥒 @fineartssydney"