Egy dél-kaliforniai vidámpark emeli a tétet az izgalmat keresők számára.

A Six Flags Magic Mountain bejelentette, hogy a világ legmagasabb és leghosszabb egysínes hullámvasútját építi. A Wonder Woman Flight of Courage jövő nyárra már várja a látogatókat, amivel a vidámpark megkapja a 20., és egyben legfélelmetesebb hullámvasútját.

A hullámvasút 40 méter magasra emelkedik majd, 87 fokos szögben zuhan lefelé, és óránként 93 kilométer per órás sebességet ér el, mindezt egy kilométer hosszú útvonalon.

www.youtube.com

Wonder Woman Flight of Courage Announcement Six Flags Magic Mountain's 20th Coaster New for 2022

Ha a kezdeti zuhanás nem elég, a pálya három drámai fordulást is tartalmaz majd, köztük egy 180 fokos leállást, egy vakrepüléses zuhanást és egy gravitáció nélküli gurulást.

A Six Flags Magic Mountain Los Angeles megye északi részén található Valenciában található. A régió egyik legnagyobb vidámparkja, a Magic Mountain mindig is híres volt a hullámvasutak és izgalmas pályák széles választékáról, de a legújabb attrakció, amely a park DC Universe területén található, mindenen túltesz majd.

Shutterstock

Six Flags Magic Mountain

A hullámvasút másik különlegessége, hogy mindenki saját ülésen fog ülni, szemben a legtöbb hullámvasúttól, ahol két-három utas ül egy-egy ülésen. A kialakítás azért jó (már akinek), mert ezzel jóval élesebb kanyarokat lehet venni.

A park New Jersey-i partnere, a Six Flags Great Adventure nemrégiben nyitotta meg a Jersey Devil Coaster-t, amely jelenleg 914 méter magasságával tartja a világcsúcsot az egysínes hullámvasutak között, de a kaliforniai társa ezt jó 300 méterrel fogja megdönteni.

(Travel Waits)