Sokak vártak már a funkcióra.

Áprilisban már mi is megírtuk, hogy hamarosan kezdetét veszi a lájkmentes élet az Instagramon. Ennek oka többek között az, hogy rengeteg felhasználó számára okozott szorongást a lájkok mennyisége. A kutatások általában a fiatal generációt emelik ki különösen, akiknek a legnagyobb gondot okozza, ha kevés kedvelésük érkezik. Sokszor a fiatalok odáig is elmennek, hogy a feltöltött tartalmat letörlik pusztán azért, mert nem kapott elég lájkot.

Most az Instagram bejelentette, hogy nem kell tovább várni: két év fejlesztést követően az egész világon elérhetővé teszik a funkciót, és a következő hetekben folyamatosan kerül rá az eszközökre. Ráadásul nem csak a mobilokra. Sőt:

a lájkmentes élet a Facebookon is elérhető lesz.

twitter.com

Starting today, you’ll have more options when it comes to like counts on Instagram. Now you can hide the number of likes people see on your posts pic.twitter.com/lkeXdy8zSA

Akinek már megérkeztek a frissítések azok beállíthatják, hogy csak a saját bejegyzéseiknél ne legyenek meg a kedvelések számai vagy az egész oldalról tűnjenek el. A lájk-funkció persze megmarad, és használhatja a jövőben bárki, aki szeretné.