A Google rögzítené az ismeretlen hívásainkat

A Google Telefon nevű alkalmazás érdekes funkciókat tartogathat számunkra?


Egy évvel ezelőtt bombaként robbant a hír, hogy a Google saját telefonos alkalmazásán, a Telefonon (Phone) elérhető lesz egy olyan funkció, amellyel a hívásokat rögzíteni tudjuk. Később kiderült, hogy a szolgáltatásra csupán azoknak lesz lehetőségük, akik Pixel telefonnal, valamint egyes Nokia és Xiaomi készülékkel rendelkeznek - írja a hvg.

A napokban azonban újabb érdekes információk láttak napvilágot az alkalmazás legújabb, 59-es verziószámú változatáról. Az XDA Developers közleménye alapján a fejlesztők lehetővé tennék, hogy a telefon minden olyan hívást rögzítsen, ami ismeretlen számról érkezik. Ezelőtt pedig kiválaszthatnánk, hogy akarunk-e élni ezzel a lehetőséggel.

A rögzített hívásokat csupán a készüléken mentené el az alkalmazás, ezen kívül semmilyen más szerverre nem történne mentés. A rögzítésről pedig mindkét fél értesítést kapna. Az, hogy ez mennyire törvényes, mind az applikáció fejlesztőin múlik.

Arról még nincs pontos információ, hogy a Google valóban élesíti-e a funkciót. Az viszont biztos, hogy Európában kérdéses az uniós adatvédelmi törvény, a GDPR miatt.

A figyelmetekbe ajánljuk