Westprememural

Westprememural – átadták Veszprém gigantikus kézilabdás falfestményét

Hivatalos sajtótájékoztató keretein belül adták át Veszprém első murál festését, a Westprememural nevet viselő óriási falfestményt.


2021. július 1-én 17 órakor rendezte meg a Lélektér Alapítvány azt a sajtótájékoztatót, amely keretein belül hivatalosan is átadták Veszprémben, a Halle utca 5. szám alatti lakótömb keleti tűzfalára készült murál falfestést. Az elkészült alkotás Veszprém történetének első ehhez fogható falfestménye, amely Veszprém városának ikonikus és szimbolikus jelképét, a lakosságot összefogó kézilabda sportágat szimbolizálja.

A projektet Ozsváth Gergely, Mentha, a Hősök zenekar rappere álmodta meg, melyet a Lélektér Alapítvány karolt fel és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatta. A csütörtöki sajtótájékoztatón Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatója, Ovádi Péter, a Veszprém megyei 1. számú körzet országgyűlési képviselője, Gulyás Péter a Balaton-Felvidéki Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója, Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány kuratóriumi elnöke, Nagy Henrietta a 82nullanulla online magazin szerkesztője és a murál festést megvalósító két művész, Ozsváth Gergely (Mentha) és Moravetz Ákos (IKE) voltak jelen.

A Westprememural projekt egy olyan közösségi élményszerzésre és együttlétre irányuló művészeti projektet valósított meg, mely hatással volt Veszprém legnagyobb lakótelepének, a Jutasi úti lakótelep helyi közösség életére, identitására és maradandó élményként marad majd meg a köztudatban, ezzel is erősítve a lakótelep közösségét. Az egyedi művészeti alkotás közel 300 négyzetméteren valósult meg.

A figyelmetekbe ajánljuk