Wes Anderson egy kék öltönyben ül.

A varázslatos szerencsejátékosról szóló Henry Sugar története Anderson legújabb projektje, amely a népszerű író, Roald Dahl katalógusára vonatkozó Netflix-szerződésből született.


Wes Anderson a második Roald Dahl-adaptációját készíti el, 12 évvel A fantasztikus Róka úr stop-motion verziójának sikere után. A produkciót a Netflix finanszírozza, amely nemrég vásárolta meg Dahl teljes katalógusának jogait.

A Daily Mail riportere szerint Anderson veszi kézbe az először 1977-ben megjelent The Wonderful Story of Henry Sugar című novella adaptációját, amely egy szerencsejátékosról szól, aki meditációt tanul, hogy megszerezze a kártyán keresztüllátás képességét, majd nyereményéből árvaházak sorát nyitja meg.

A címszerepet Benedict Cumberbatch játssza majd.

A Netflix 2021 szeptemberében vásárolta meg Dahl teljes katalógusát a Roald Dahl Story Company-tól. A vállalat a tervek szerint egy komplett filmes univerzumot szeretne létrehozni az író műveiből.

Anderson az elmúlt időszakban egy pillanatra sem állt meg, tavaly mutatta be legújabb filmjét, amely A Francia Kiadás címre hallgat, a szóban forgó Roald Dahl-adaptáció előtt pedig még befejezi az Asteroid City nevű moziját.

Forrás: The Guardian

A figyelmetekbe ajánljuk