SpaceX Crew Dragon

A SpaceX Crew Dragon űrhajó dokkolt a Nemzetközi Űrállomásra.

Egy út nem volt elég – a SpeceX űrturistája befizetett további három útra

Megtetszett neki az űrutazás.

A milliárdos Jared Isaacman már tavaly ősszel megjárta egyszer az űrt három társával a SpaceX Inspiration4 küldetésén, de úgy tűnik, hogy annyira tetszett neki az űrkaland, hogy még további három repülést vásárolt a SpaceX Polaris nevű küldetéssorozat részeként.

Az első, Polaris Dawn névre keresztelt indítást 2022 végére tervezik. A misszió egy Crew Dragon kapszulát visz a „valaha repült legmagasabb Föld körüli pályára", és a Polaris program honlapja szerint a küldetés még egy kereskedelmi űrsétát is tartalmazni fog – írja a Futurism a The Verge cikke alapján.

Isaacman a küldetésről azt állította, hogy a holdra szállás óta nem járt ember olyan messze a Földtől, mint amennyire ők fognak.

A milliárdos a Polaris Dawn négyfős legénységének tagja lesz, akik akár öt napot is eltölthetnek majd a Föld fölötti, nagyjából 500 kilométeres pályán.

A parancsnok Isaacman mellett ott lesz még Sarah Gillis és Annan Menon, a SpaceX vezető űrműszaki mérnökei, mint küldetésspecialisták, valamint Scott Poteet, az amerikai légierő nyugalmazott alezredese, mint a legénység pilótája.

Az Inspiration4-hez hasonlóan Isaacman ismét finanszírozza az egész műveletet, és újra pénzt gyűjt a St. Jude Gyermekkórház számára.

A Futurism cikke megjegyzi, az, hogy milliárdosok bevásárolják magukat az űrbe sokszor nevetséges, de hatékony módja is az űrvállalatok pénzszerzésének, miközben lehetőséget teremt az űrutazás emberi szervezetre gyakorolt hatásainak kutatására és az új műszerek tesztelésére, ahogyan azt a SpaceX is tervezi.


A figyelmetekbe ajánljuk