aerial photography of London skyline during daytime

Az Expedia kiadott egy jelentést a nászutas trendekről, amiből kiderül, hogy hova utaznak idén az ifjú házasok.


A járvány nemcsak sok ember esküvői terveit, hanem a nászútját is megakasztotta. Az Expedia új felmérése szerint az elmúlt két évben a párok 97%-a volt kénytelen lemondani, csökkenteni vagy törölni a házasságkötés utáni utazását. De ahogy a COVID-19 korlátozások megszűnnek, és az országok ismét megnyílnak az utazók előtt.

2022 az előrejelzések szerint mind az esküvők, mind a nászutak szempontjából nagy év lesz. Sőt, inkább mega-utazások, mert az Expedia szerint a párok 53%-a tervezi, hogy többet költ nászútjára, mint amennyit eredetileg tervezett, és lenyűgöző 83%-uk többszörös nászutat tervez.

Az online utazásfoglaló oldal megkérdezte a párokat a nászútjuk célpontjairól is, és a nagy győztes nem más, mint az Egyesült Királyság. A legtöbb pár azt mondta, hogy olyan utat szeretne tervezni a tengeren túlra, amely a városi és vidéki élmények keverékét tartalmazza Skóciában és Angliában.

Ez olyan szempontból nem csoda, hogy az Expedia kínál egy álomutazást, amely egyre népszerűbb az oldalán. Ez Edinburg középkori óvárosának megtekintésével kezdődik, majd vonatozással a fenséges, 100 láb magasan épült Glenfinnan viadukton (a nevezetesség a Harry Potter-filmek forgatási helyszínéül is szolgált).

Ezután a romantikus kaland a skót felföldön folytatódik, olyan nevezetességekkel, mint az Urquhart-kastély Loch Nessnél, a St. Andrews-székesegyház, a Culloden-csatatér és a Clava Cairns. Londonban ér véget, ahol az Expedia azt ajánlja, hogy nézzétek meg a Kensington Gardens-t, valamint az angol főváros néhány trendi éttermét és a The Connaught Bar-t, amelyet többször is a világ legjobb bárjának koronáztak. Bath, a Windsori kastély és Stonehenge meglátogatása szintén az útiterv része.

Az Expedia nászutas úti célok toplistáján szerepel még Dubai a második helyen, továbbá Párizs a harmadik helyen. A felmérés szerint a válaszadók közel fele, 48%-a mondta, hogy múzeumokat, művészeti galériákat és showműsorokat szeretne meglátogatni, 42% pedig az éttermeket, bárokat és klubokat helyezte előtérbe nászútja útitervében. Az ifjú házasok körében a több úti célt is felvonultató nászutak is trendinek számítanak, 18%-uk mondta, hogy több úti célt is szeretne megnézni.

(Forrás: Travel+Leisure)


A figyelmetekbe ajánljuk