Madrid belvárosa.

2022. október 5. és 7. között Madrid ismét a luxusturizmus fővárosává válik.


A Forward_MAD konferencia alkalmából két napon keresztül a turisztikai ágazat szakemberei – mint például utazási irodák, befektetési alapok, szállodatulajdonosok, közlekedési vállalatok, utazásszervezők és egyéb tevékenységeket nyújtó cégek, valamint a média képviselői – találkoznak Madridban, hogy megvitassák a város nagy hatású turisztikai célponttá alakítását célzó trendeket és stratégiákat.

Az eseményen egyéb fejlesztések mellett új termékeket és szolgáltatásokat jelentenek be, amelyek kiegészítik a többet költő és hosszabb tartózkodást foglaló turisták számára elérhető kínálatot.

Ezen túlmenően a regeneratív turizmus és a fenntarthatósági lábnyom koncepciója is a turizmus ezen szegmensének sarokkövei közé fog tartozni, valamint az új trendek, a felmerülő kihívások és az általuk kínált lehetőségek is szóba fognak kerülni.

A luxusturizmus szegmense az elmúlt években jelentős növekedésen ment keresztül. Madrid esetében a négy- és ötcsillagos szállodákban megszálló turisták száma 2021-ben 2,53 millióra emelkedett, ami több mint kétszerese a 2019-es adatoknak – derül ki a spanyol statisztikai intézet (INE) adataiból, amelyeket a Madrid Destino gyűjtött össze.

Ezzel párhuzamosan az e két kategóriába tartozó szálláshelyek száma is nőtt, a 2019 és 2021 között Madridban átadott szállodák 64 százaléka négy- és ötcsillagos volt.

A Forward_MAD tavaly október 13. és 15. között tartotta első rendezvényét Madridban. A konferencián több mint 200 nemzetközi utazási iparági szakember vett részt, akik 30 országból több mint 150, a luxusturizmus szegmensében tevékenykedő vállalatot képviseltek.

Forrás: Travel Daily


A figyelmetekbe ajánljuk