Mont Blanc

4 európai túrahelyszín, amit érdemes felfedezni idén nyáron!

Sokaknak a kikapcsolódást nem a homokos tengerparton történő napozások és a kifulladásig tartó városnézések jelentik, hanem az erdők, hegyek és parkok felfedezése. Ennek okán az alábbi cikkben 4 olyan európai túrahelyszínt mutatunk be, amit mindenképp érdemes felfedezni idén nyáron.


Tour du Mont Blanc – Svájc / Olaszország / Franciaország

JUSTIN BUISSON/Unsplash

A Tour du Mont Blanc Európa egyik leghíresebb többnapos túraútvonala, amely mintegy 170 km hosszú, és három országon keresztül vezet. A túra általában 10 napot vesz igénybe.

A szállás tekintetében a fő legjobb lehetőséget az út mentén található hegyi kunyhók jelentik. A városokban, amelyeken áthaladunk, hostelek és panziók is vannak, de ezek kissé drágábbak lehetnek, ha szűkös a költségvetésünk.

Retezat-hegység – Románia

green trees on mountain under white sky during daytimePhoto by Toa Heftiba on Unsplash

Európa kevésbé ismert túracélpontja, a Retezat Nemzeti park és hegység érdekes túrázási lehetőséget kínál. Sokak szerint ez egy rejtett gyöngyszem, amely a növekvő népszerűsége miatt egyre ismertebb, és amely sok újdonságra vágyó túrázó szívét elnyerte.

A 20 csúcsnak otthont adó romániai hegységnek sajátos tulajdonságai vannak. Különösen igaz ez a Peleaga-ra, a régió legmagasabb csúcsára, amely a környék egyik legnépszerűbb túraútvonala. A hegyvidékre nyíló lenyűgöző kilátás, az alatta elterülő dombos táj és a gyönyörű gleccsertavak mind megérnek egy vizitet.

Az ideális szálláshelyeket itt is a hegyi kunyhók biztosítják. Estére a kijelölt kempingek egyikében is berendezkedhetünk, vagy ha a túrázást és a szállást külön szeretnénk tartani, a közeli városokban található néhány hangulatos vendégház.

Ez is érdekelhet: 4 kevésbé ismert olasz látnivaló, amit mindenképp érdemes megnézni!

Triglav-hegy – Szlovénia

rock formation near forestPhoto by Ales Krivec on Unsplash

A fővárosból, Ljubljanából könnyen megközelíthető Triglav-ösvény egyike Európa legjobb hegyi túráinak. A 2864 méteres, félelmetes csúcsra minden lelkes utazónak érdemes időt szánnia.

Mint az európai túrázások nagy része, az itteni útvonalak is egy nemzeti park részét képezik. A Triglav Nemzeti Park egy természetes szépséggel rendelkező hely, visszafogott, de mégis érdemes meglátogatni.

Plitvicei-tavak – Horvátország

Ante Hamersmit/Unsplash

A Plitvicei-tavak kiváló túraútvonalakat kínálnak, amelyeken Horvátország természeti szépségeit csodálhatjuk meg. Az UNESCO Világörökségek közé tartozó Plitvicei Nemzeti Park egy népszerű helyszín a lelkes gyalogosok és a természetkedvelők körében.

A 300 négyzetkilométeres parkban elterülő 16 tavat varázslatos vízesések és erdők választják el egymástól, amelyek szarvasoknak, farkasoknak, vaddisznóknak és még sok más élőlénynek adnak otthont. 8 túraútvonal vezet körbe ezen a fokozottan védett területen, így kétségtelenül Európa egyik legjobb kirándulóhelye.

Forrás: Snowcard

A figyelmetekbe ajánljuk