amszterdam

Sárga, vörös és barna falevelek a földön, csendes utcák és kicsit szürkés, ám mégis kellemes idő – ez jellemzi leginkább Európát ősszel. Különleges hangulata van ennek az időszaknak, nem csoda, hogy kifejezetten sokan kelnek ilyenkor útra, hogy felfedezzék a kontinens legszebb városait.


Madeira, Portugália

Az Észak-Afrika partjaitól nyugatra fekvő Madeirát folyamatosan egész évben folyamatosan melegíti a nap, a hőmérséklet errefelé szeptemberben éri el a csúcsot. A szubtrópusi éghajlatnak köszönhetően a portugál sziget hihetetlen színes növény- és állatvilággal rendelkezik.

Látogass el egy botanikus kertbe, vagy az októberi virágfesztiválra, ahol a helyiek szinte kivétel nélük utcára vonulnak. Ezenfelül érdemes végigjárnod a sziget csodálatos túraútvonalait, de egy rövid kompúttal gyorsan eljuthatsz Madeira kishúgához, Porto Santo-hoz, ahol egy 9 kilométeres hangulatos szabad strandon sütkérezhetsz

Amszterdam, Hollandia

Amszterdamban különösen szép az ősz, főleg amikor a csatornákat szegélyező fákon a levelek aranyszínűvé válnak, és a városi házak ablakaiban délutántól gyertyák égnek. Minden októberben az ötnapos Amsterdam Dance Event (ADE) zenei fesztiválé a főszerep, ami betölti szinte a teljes várost elektro-, house- és techno-programjaival. Novemberben aztán következik a holland Múzeumok éjszakája vagy a Museumnacht, ekkor Amszterdam 55 legjobb múzeuma rendes nyitvatartási idő után is látogatható.

Zermatt, Svájc

Pattanj a sílécedre,és készülj fel egy 21 kilométeres lecsúszásra a hatalmas Matterhorn (az Alpok hetedik legmagasabb hegycsúcsa) alatt. Ez a fantasztikus ereszkedés egyenesen a gyönyörű Zermatt faluba visz. November végén kezdődik a szezon, és ami a legjobb, hogy nem kell aggódnod a hó miatt sem, mivel a síparadicsom hórétegéről egy hóágyú gondoskodik.

Bilbao, Spanyolország

Kevés olyan szívmelengető fogadtatásban lehet részed, mint amikor megpillantod az amerikai művész, Jeff Koons West által tervezett virágokkal borított Highland terrier szobrot a bilbaoi Guggenheim Múzeum előtt. És ez csak egyike azon műalkotásoknak, amik a múzeum monumentális állandó gyűjteményét szinesíttik. Látogass el a városba egy hétvégére, és tölts egy egész napot a galériában. A sok műremek megtekintése után sétálj át a Santiago Calatrava által tervezett Zubizuri hídon, majd látogass el a város többi galériába is. Útközben pedig termesztésen állj meg egy tapas bárban és igyál egy finom sört is a falatok mellé.

A figyelmetekbe ajánljuk