Venice Grand Canal

A szállásbiztosító cég most tette közzé adatait arról, hogy az utazók hová szeretnének menni idén nyáron - és milyen otthonokban szeretnének megszállni.


Május 11-én az Airbnb közzétette a nyári utazásokról szóló kiemelt jelentését, amely tartalmaz néhány érdekes betekintést a kollektív utazási szokásainkba. Az Airbnb most közzétett jelentése szerint az emberek hosszabb időre szeretnének kimozdulni és felfedezni. Az Airbnb közleményében megosztotta, hogy a hosszú távú tartózkodásra vonatkozó foglalások minden idők legmagasabb szintjén vannak, 2022 első negyedévében a foglalások több mint kétszerese a 2019 első negyedévi foglalásoknak.

Az idei első negyedévre vonatkozó foglalások közel fele egy hétre vagy annál hosszabb időre szólt.Az utazók ezeket a hosszú elutazásokat is egyedi helyeken szeretnék eltölteni. Az egyedi listák funkciója figyelemre méltó növekedést mutatott, olyannyira, hogy az Airbnb egy teljesen új, az Airbnb kategóriák köré épülő oldaldizájnt is bevezet, hogy a felhasználók könnyebben megtalálják ezeket az egyszeri tartózkodású szálláshelyeket. Ez új dizájnkategóriákat is magában foglal, így a felhasználók kifejezetten kereshetnek például A-keretes házakra, farmon való tartózkodásra, történelmi kastélyokra, kupolákra és még sok másra.

A dizájngyűjtemény több mint 20 000 otthont tartalmaz, amelyeket építészetük és belsőépítészetük alapján választottak ki. Az Airbnb szerint az ilyen különleges helyek keresésén túl a felhasználók kevésbé frekventált helyeken is keresnek otthonokat. 2022 első negyedévében a vállalat szóvivője közleményben osztotta meg, hogy a top 10 városuk a bevételek 8%-át képviselte, szemben a 2019 első negyedévi 12%-kal. És amikor a vendégek diverzifikálják úti céljaikat, a házigazdák bevételeinek is jó. Tehát, pontosan hol keresnek és foglalnak az emberek? Az Airbnb szerint a nemzetközi útra vágyó amerikai utazók az olaszországi Velencét vették célba.

Az amerikai Airbnb-felhasználók körében az első számú nemzetközi célpontok között szerepelt utána a bahamai Nassau, az olaszországi Capri, a mexikói Puerto Escondido és a Costa Rica-i Tamarindo. Belföldön az amerikai felhasználók egyértelműen ki vannak éhezve egy napsütötte tengerparti kiruccanásra. A legnépszerűbb belföldi úti célok között szerepel a floridai Walton megye, a floridai Cape San Blas, a floridai Mexico Beach, a floridai Fort Myers, a floridai Fort Myers, a connecticuti Stonington, a floridai Cape Coral, a washingtoni Forks, a kaliforniai Big Sur, a floridai Four Corners és a New York-i Hampton Bays.

Ez nem jelenti azt, hogy az emberek nem gondolnak a szárazföldi kalandokra is. Az Airbnb közleményében hozzátette, hogy bár a vendégek továbbra is a tengerparti listákat keresik nyári utazásaikhoz (az éjszakák felét a parttól 5 km-en belüli listákon foglalják), a parttól több mint 100 km-re lévő belföldi listákon foglalt éjszakák száma több mint 40%-kal nőtt 2022 első negyedévében 2019 második negyedévéhez képest.

Hasonlóképpen, a legkisebb népsűrűségű listákon lefoglalt éjszakák száma nőtt a legnagyobb mértékben ugyanebben az időszakban. Még egy meglehetősen édes dolog, amit a felmérés megjegyzett, az a tény, hogy végre újra együtt utazhatunk a szeretteinkkel. Az Airbnb nyári megállapításaiban hozzátette, hogy a családi utazások minden idők legmagasabb szintjén vannak. A legtöbb nyári utazás nem egyedül fog történni, a többség arra számít, hogy a családjával utazik majd, áll a közleményben.

(Forrás: Travel+Leisure)


A figyelmetekbe ajánljuk