A világ legnagyobb lakóparkját egyszerűen csak kinyomtatnák
Újabb 3D-házakat nyomtatnak ki az USA-ban – ezúttal egy teljes lakóparkot.

Az ICON és a Lennar építőipari vállalatok a BIG építészstúdióval együttműködve száz darab 3D-nyomtatott házat nyomtatnak egymás mellé a texasi Austinban.

A texasi székhelyű ICON szerint a munka 2022-ben kezdődhet meg, és ha kész lesznek, akkor ez lesz a világ legnagyobb 3D-nyomtatott házakból álló közössége, írja a Dezeen.

Icon

A tervezett közösség pontos helyszínét még nem jelentették be, ahogy a házak alaprajzának és kialakításának további részleteit is csak jövőre jelentik be.

A házakat az ICON Vulcan építési rendszerének segítségével nyomtatják ki, amely robotgépek segítségével rétegeket hoz létre a cég által gyártott, saját fejlesztésű cementalapú keverékből, a Lavacrete-ből

Icon

Az ICON szerint a technológiájuk a hagyományos építési módszereknél gyorsabban, kevesebb hulladékkal és nagyobb tervezési szabadsággal dolgozhatnak, nem mellesleg rugalmas, energiahatékony otthonokat állíthatnak elő. A közlemény szerint az ICON Vulcan építési rendszere akár 280 négyzetméteres otthonokat is képes létrehozni.

Mindezt a nemzetközi építési sztenderdjeinek megfelelően. A házak élettartama egyébként ugyanolyan, vagy hosszabb lesz, mint a hagyományos technikával épült házak.

Az építési technológia által lehetővé tett formai szabadság – beleértve a falak kanyargós íveit – a hagyományos építőanyagokkal kombinálva olyan otthonokat hoz létre, amelyek esztétikailag és fizikailag is egyediek.

A házak kivitelezése és stílusa követni fogja a szintén Vulcan technológiával épített négy házat, amelyet ugyanúgy Austinban húztak fel.


A figyelmetekbe ajánljuk