tonga

Egy tongai férfi 27 órát élt túl a tengeren, hála egy dolognak

A szökőár a tengerbe sodorta a mozgássérült férfit, de csodával határos módon túlélte a kalandot, amiért már Aquamanként emlegetik a helyiek.


A csendes-óceáni szigetországban, Tongán még mindig érkeznek a károk mértékét részletező jelentések. Az országot alkotó három külső sziget, Nomuka, Mango és Fonoifua valóban katasztrofális károkat szenvedett, amikor a közeli tenger alatti vulkán kitörése hatalmas szökőárt okozott. Most azonban egy csodálatos túlélési és mentési történetről is érkeztek hírek. A középpontjában egy olyan ember áll, akit sokan csak úgy emlegetnek, mint a való életbeli Aquaman.

Lisala Folau, egy 57 éves tongai férfi, aki Atata szigetén élt, egy tongai médiaügynökségnek elmondta, hogy a cunami a tengerbe sodorta. Meglepő módon Folau 27 óra alatt nagyjából 7 és fél km-t úszott, amíg sikerült kievickélnie Tongatapu szigetére. A mozgássérült Folau kilencszer volt a víz alatt, mire végül sikerült megragadnia egy arra úszó fatörzset.

Csak a karjaim tartottak a víz felszínén. Szóval amikor kilencedik alkalommal alámerültem, feljöttem és megragadtam egy fatörzset. Az tartott egyedül életben.


Folau, aki nyugdíjas ács, a Broadcom Broadcasting tongai médiaügynökségnek elmondta, hogy éppen a házát festette, amikor a bátyja figyelmeztette a cunamira. Ezután felmászott egy közeli fára, hogy menedéket keressen. Amikor néhány hullám elvonulása után lemászott a fáról, egy becslése szerint 6 méter magas hullám sodorta a tengerbe.

Hallottam, hogy a fiam hívogat a szárazföldről, de nem akartam válaszolni neki, mert nem akartam, hogy a vízbe ugorjon megkeresni és kockáztassa a biztonságát.

Végül egy fatorzsön 27 órával később épségben partot ért. A megpróbáltatásairól szóló történet vírusként terjedt el a közösségi médiában, és néhány posztoló mostanra már valóéletbeli Aquamannek nevezi Folau-t.

(Forrás: TravelAwaits)


A figyelmetekbe ajánljuk