Egy Rolex-számlap.

Illusztráció.

Befektetés miatt vásárolnál órákat? Ezek hozzá a legjobb luxusdarabok

Az elmúlt időszak egyértelműen a luxusórákról szólt: a nagy értékű időmérők ára az egekbe szökött, ami azt eredményezte, hogy kis túlzással jobban megéri egy Rolexbe vagy egy Omegába invesztálni, mint a különböző részvényekbe vagy állampapírokba. Ennek apropóján az alábbi cikkben négy olyan luxusórát mutatunk be, amibe érdemes befektetni.


1. Rolex Submariner ref. 116610LV

Az 1953-ban a hivatásos búvárok számára bevezetett Rolex Submariner formatervezése és az értéke is komoly mértékben fejlődött az évek során. Például a Rolex Submariner ref. 116610LV, más néven a „Rolex Hulk" az egyik legritkább – tehát legértékesebb – időmérő darabnak számít, amelyet az óramárka kínál.

Nagyméretű fülének és kerámia lünettájának köszönhetően ez egy összetéveszthetetlen időmérő. Az óra ára a Sotheby's weboldalán több mint 12 000 dollár (4,6 millió forint).

2. Patek Philippe Nautilus 5711

2022-ben az amerikaiak felismerték a svájci órákban rejlő pénzügyi lehetőségeket, és ezáltal a Patek Philippe márka termékei számos lista élén szerepeltek, de közülük is kiemelkedett az ikonikus Nautilus 5711/1A.

A Patek Philippe Nautilus 5711/1A – amelyet egyes magazinok a „világ legkívánatosabb órájának" neveznek – egy sportos acél luxusóra, amelyet először 1976-ban mutattak be. Az időmérő egyedi nyolcszögletű tokkal és vízszintesen dombornyomott számlappal rendelkezik.

Nemrégiben azonban a Patek Philippe hivatalosan is megszüntette a legendás óra forgalmazását a honlapján. A szomorú búcsú azonban alaposan megemelte a Nautilus értékét. A Sotheby's szerint az ékszer több mint 60 000 dollárba (23 millió forint) kerül, de a végső vételár egyes aukciókon ennek a sokszorosa is lehet.

3. Audemars Piguet Royal Oak

2022 májusában egy aukción több mint 1 millió dollárért (390 millió forintért) kelt el egy vintage Audemars Piguet Royal Oak.

Az órát először 1972-ben mutatták be, és a nyolcszögletű lünetta és az integrált karperec jellemezte. A Hodinkee üzlet szerint egy használt Royal Oak óra körülbelül 27 000 dollárba (10 millió forint) kerülhet.

Emellett tavaly a brand bevétele több mint 30 százalékkal, 1,6 milliárd dollárra nőtt. Ennek a növekedésnek köszönhetően a márka kiegyenlítette a gazdasági versenyfeltételeket a Patekkel. Nyilvánvaló, hogy az Audemars Piguet egy olyan vállalat, amelyet érdemes szemmel tartani, mert az óráinak a jövőben jelentősen növekedhet az értéke.

4. Omega Speedmaster „Moonwatch" 42 mm

1969-ben Buzz Aldrin egy Omega Speedmaster Professional időmérőt viselve lépett a Holdra. Azóta az órát a rajongók viccesen Moonwatch-nak nevezik.

A Speedmaster világszerte a legkeresettebb időmérők közé tartozik, olyannyira, hogy 2021-ben az Omega összefogott egy másik márkával, a Swatch-csal, hogy piacra dobják ennek az órának a fiatalosabb, megfizethetőbb változatát, a MoonSwatch-ot.

Ha azonban a Moonwatch-ot választod, akkor az Omega hivatalos honlapja szerint valahol 6300 és 52 000 dollár (2,5 és 20 millió forint) közötti összeget kell majd kiperkálnod.

Forrrás: Jumpstart

A figyelmetekbe ajánljuk