elon musk

Elon Musk már megint kiakadt – gyűlöli, ha arra emlékeztetik, hogy nem volt igaza

Nem örül, hogy sokan szembesítik a meg nem valósult jóslataival.

Elon Musk az üzletember Chris Andersonnak adott egy interjút, ahol elmondta, hogy kifejezetten felháborítja, amikor az emberek számonkérik, hogy a jövőre vonatkozó jóslatai sokszor messze tévesek voltak.

Az szokott történni, hogy én megtippelek valamit, aztán öt év múlva lesz egy bunkó, aki ír egy cikket: »Elon azt mondta, hogy ez fog történni, de nem történt meg! Hazudik és bolond!«

– panaszkodott Musk.

Musk szerint ezek a jóslatok „csak találgatások", hozzátéve, hogy „nagyon bosszantó", amikor az emberek rácáfolnak a találgatásaira.

Ha felsorolják a bűneimet, úgy hangzik, mintha én lennék a legrosszabb ember a Földön. De ha ezeket szembeállítod azokkal a dolgokkal, amiket jól csináltam, akkor már sokkal több értelme van a dolognak

– mondta.

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatójától egyébként tényleg nem idegen, hogy kifejezetten ambiciózus jóslatokat tegyen az üzleti vállalkozásaival kapcsolatban –például az önvezető Teslákról vagy a SpaceX marsi expedícióiról.

A mostani megjegyzései is jól mutatják a mainstream médiával szembeni bizalmatlanságát és ellenszenvét. Musk évek óta kritizálja az újságírókat, hazugnak nevezi őket, és azt állítja, hogy az újságok a hirdetők zsebeiben vannak.

A Futurism cikke meg is említ egy konkrét esetet: a múlt hónapban Musk a The Washington Postot is leszólta, amiért az Amazon alapítójának, Jeff Bezosnak a tulajdonában van: akkor az újságírót megkérte, hogy adja át az üdvözletét a „bábmesternek".


A figyelmetekbe ajánljuk