Egy Apple-logó.

Az Apple munkatársai drasztikus lépéssel érik el, hogy ne kémkedjenek utánuk

Amerikai sajtóhírek szerint a technológiai óriáscég kiskereskedelmi alkalmazottai csendben kezdenek szakszervezetbe tömörülni, részben azért, mert az órabérek stagnálnak, miközben az Apple haszonkulcsa szárnyal.


A Washington Post nemrégiben arról számolt be, hogy két üzlethelyiségben készülnek papírokat benyújtani a Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatok Tanácsához (NLRB) a szóban forgó szakszervezet ügyében. Az alkalmazottak arra gyanakodnak, hogy az Apple szaglászik utánuk, ezért sok szervező Android alapú telefonra váltott, hogy elkerüljék az esetleges kémkedést.

Ez talán riasztóan hangzik, de 2021-ben az Apple kirúgott egy Ashley Gjøvik nevű alkalmazottat, aki szexuális zaklatásról, környezetvédelmi aggályokról és megfigyelésről beszélt a vállalat kapcsán.

A megacég a megfigyelés, a megfélemlítés és az elidegenítés belső kultúráját alakította ki. Az alkalmazottakat szigorúan megfigyelik, az adatainkat pedig a titoktartás és a minőség nevében felhalmozzák".

– írta Gjøvik.

Természetesen nem egyértelmű, hogy az Apple valóban kémkedik-e a szervezők iPhone-jai után. Amennyiben ez a vád igaznak bizonyulna, a vállalat valószínűleg hatalmas konfliktusba kerülne a szabályozó hatóságokkal, mivel a munkavállalóknak joguk van a szervezkedéshez.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk