Egy pisztoly.

3D-nyomtatott fegyverekkel csaltak ki óriási összeget a rendőrségtől

Egy amerikai férfi azt állítja, hogy ki tudta használni New York állam fegyver-visszavásárlási programját azzal, hogy több mint 100 kis méretű lőfegyvert 3D-nyomtatott, és 21 000 dollár (9 millió forint) értékben „visszaadta" őket a főügyészi hivatalnak.


A New York állambeli Utica WKTV híradója szerint egy férfi – aki a médiának csak Kemként mutatkozott be – azt mondta, hogy az ötlet Twitterezés közben pattant ki az agyából.

Kem elmondta a helyi hírcsatornának, hogy látott olyan tweeteket, amikben poénból arról írtak, hogy 3D-nyomtatással fegyvereket akarnak eladni a New York-i kormány Cash for Guns-programján keresztül, amely azt ígérte a lakosoknak, hogy megvásárolják a lőfegyvereiket. Ez arra ösztönözte, hogy elővegye a 200 dolláros (kb. 80 000 forint) 3D-nyomtatóját, amit karácsonyra kapott, és nekilásson a munkának.

3D-nyomtattam egy csomó alkatrészt különböző lőfegyverekhez

– mondta a férfi, hozzátéve, hogy hat órát vezetett Uticába a városi rendőrségen tartott fegyver-visszavásárlási eseményre.

Kem szerint összesen 21 000 dollárt adtak a fegyverekért, és az összeget állítása szerint 500 dolláros ajándékkártyákban fizették ki neki.

Az államügyészi hivatalnak az Utica hírportálhoz eljuttatott közleménye lényegében megerősítette Kem történetét.

Szégyenletes, hogy ez az egyén kihasználta azt a programot, amely sikeresen vett el több ezer fegyvert az utcákról, hogy megvédje közösségeinket a fegyveres erőszakkal szemben

– áll a közleményben, amely „kapzsinak" nevezi a férfi tettét, és hozzáteszi, hogy az állam módosította a fegyver-visszavásárlási politikáját, hogy senki ne használhassa ki ezt a programot újra személyes haszonszerzésre.

Bár a 3D-nyomtatók lőfegyverek készítésére való alkalmassága már régóta aggodalomra ad okot, a legtöbbször kimaradtak a hírekből, mivel a technológia nem bizonyult olyan forradalminak, mint amilyennek ígérte magát.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk