A Disneyland új kihívója: napokon belül megnyílik a Nintendo saját vidámparkja
Youtube/IGN

A Disneyland új kihívója: napokon belül megnyílik a Nintendo saját vidámparkja

Úgy néz ki, hogy a koronavírus sem állíthatja meg, hogy megnyisson a már régóta tervezett Super Nintendo World.

A játékrajongók két éve várnak arra, hogy a Japán Universal Studios megnyissa a világ első Super Nintendo World-jét. A több évtizedes múltra visszatekintő Nintendo ezzel az élményparkokat is célba veszi, és mint a napokban kiderült: már nem kell sokat várni a megnyitóig, hiszen a tervek szerint már február 4-én megtekinthetik a létesítményt a rajongók.

Universal Studios Japan/Nintendo

Az Oszakában található vidámpark életre kelti szinte az összes népszerű karaktert és helyszínt, amik a Nintendo kínálatában megtalálhatók. A játékosoknak ráadásul nem csak játékokban lehet részük, de személyesen újra is élhetik azokat a kalandokat, amiket a játékokban.

A mostani hírek szerint a Super Nintendo World mindenképp megnyílik a tervezett időpontban, de a koronavírus-járvány és Oszaka városa még változtathat a döntésen. Az Universal Studios azonban igyekezett mindenkit megnyugtatni: korlátozott kapacitással működik majd, a látogatóknak rengeteg szabad teret biztosítanak és a népszerű látnivalók várakozási ideje viszonylag rövid lesz.

Akik pedig nem szeretnének személyesen ott lenni, azok virtuális túrát tehetnek.

Ráadásul a megnyitó nem csupán a Super Nintendo World gálája lesz: Japán Universal Studios 20. évfordulóját ünneplő sorozatát is elindítja majd.

A parkból természetesen nem maradhattak ki a Mario és Yoshi témájú vasutak, és az ikonikus Bowser-kastély is megépült, ami a Super Mario játékok legismertebb helyszíne. A képek alapján úgy tűnik, hogy a Super Nintendo World felveszi a versenyt a világhírű Disneylanddel. Színesnek, interaktívnak tűnik, ahol a videojátékok rajongói rengeteg dolgot kipróbálhatnak majd.

Valószínűleg csak idő kérdése, és további élményparkok nyílnak majd.

(Lonley Planet)


A figyelmetekbe ajánljuk