Három nyári koktél egymás mellett öblöspohárban

5 tipp, amitől csak jobb lehet a kedvenc nyári italod

Teraszon, strandon vagy akár otthon a légkondi társaságában – a helyszín változhat, de a lényeg, hogy végre tökéletes időnk van a legjegesebb koktélok és egyéb könnyedebb alkoholos italok fogyasztásához is. De vajon mivel dobhatjuk fel kedvenc nyári hűsítőinket? Mutatjuk!



A legstílusosabb bár

uncommongoods.com

A legnagyobb koktélrajongók élete szinte elképzelhetetlen otthoni bár nélkül, azt azonban sokan elfelejtik, hogy egy-egy jól kiválasztott kiegészítő a fogyasztás hangulatát is befolyásolhatja. Hiszen mégis hangulatosabb dolog elővarázsolni a Cosmopolitan alapanyagait egy 20-as évekre emlékeztető bárból, mint egy szimpla beépített szerkényből. A David Wildman Art Deco stílusban készült italtartója tökéletes választás lehet: áramvonalas felület, többszintű faszerkezet jellemzi, összesen 8 üveget tarthatunk benne, persze poharainkkal kiegészítve.

Ár: 260 000 Ft

Hölgyeim és Uraim: a koktélszett!

amara.com

Ha Miamiban szeretnénk érezni magunkat, egy megfelelő minőségű koktélszettet is be kell szereznünk, már csak azért is, mert egy jól kiválasztott összeállítással kedvenc italunk is könnyebben elkészül. A Sir/Madam által piacra dobott szettben találunk egy rozsdamentes fémből készült, aranyozott keverőkanalat, szűrőt és jiggert, na meg persze egy üvegpoharat is, kiegészítve egy bükkfa préselővel. Ez gyakorlatilag minden, amire szükségünk lehet ahhoz, hogy kiváló koktélokat készítsünk otthon.

Ár: 61 000 Ft

A könyv, ami mindent tud a koktélokról

Néha nem árt, ha az alapoknál kezdjük: ilyenkor érdemes beszerezni azt a bizonyos könyvet, ami minden háttérinfót megad nekünk a koktélkészítéshez. A 80 koktéllal a Föld körül szerzője Chad Parkhill, aki maga is bartenderként dolgozik a hétköznapokban, így keresve sem találnánk alkalmasabb embert egy ilyen témájú kötet megíráshoz. A könyvben minden fontosabb és érdekesebb információt megtalálunk, ami a koktélokhoz kapcsolódik: történelem, különböző italtípusok, na meg persze furcsa szokások – kötelező eleme minden koktélkedvelő könyvespolcának.

Ár: 5600 Ft

A szabadtéri italhűtő

Nagy dilemmát tud okozni a szabadtéri koktélozás és alkoholfogyasztás a kánikulában, az italok ugyanis egy idő után elkezdhetnek felmelegedni. Mit tegyünk ilyenkor? Beszerezhetjük például a Furrion eRove mobil italhűtőjét, amely csúcstechnológiás megoldást kínál a fent vázolt problémára. Hőszigetelési technológiája révén az eRove hosszabb ideig képes megakadályozza a jég olvadását, mint bármely más hálózaton kívüli hűtőrendszer. Ha ez mind nem lenne elég, a könnyű mozgás érdekében kerekekkel látták el az italhűtőt, valamint egy 400 W-os ePod akkumulátorral és egy 100 W-os Furrion napelemmel is felszerelték, mely szintén nagy segítséget nyújt kedvenc italaink hőmérsékletének megtartásában.

Ár: 582 000 Ft

Nyári kalandozás a borok világában

vincemagazin.hu

A nyár az üde, friss, könnyű borokról (is) szól; éppen ezért a VinCE Magazin júniusi lapszámának középpontjában a rozék állnak. Több mint negyven rozé szerepel a magazin bortesztjében; nemzetközi kitekintésükben Provence borrégiójában és a buborékos rozék világában kalandoznak, programként pedig mi mást is ajánlhatnának, mint a július első hétvégéjén a Városligetben megrendezésre kerülő Rosalia Fesztivált? A jó borok egész évben házhoz jönnek mindenkinek, aki csatlakozik a VinCE Klub borimádó közösségéhez: válogatott tételek, meglepetés ajándékok és számos ingyenes kóstolóprogram áll a klubtagok rendelkezésére.

A figyelmetekbe ajánljuk