Egymilliárd forintos keretösszegű pályázat áll rendelkezésre magánszemélyek részére, elektromos kerékpár vásárlásának támogatására - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

e-bike

Unsplash/Weston MacKinnon

A korábbiaktól eltérően ezúttal nem cégek és egyéb társaságok, hanem magánszemélyek juthatnak minisztériumi támogatáshoz. A különböző típusú elektromos biciklik elég népszerűek, azonban drágák is. Ezt a problémát próbálja áthidalni az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ezzel a lehetőséggel.

A támogatás mértéke az elektromos kerékpár típusától függ, ennek megfelelően pedálszenzoros kerékpárok vásárlásához maximum 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében 150 ezer forintot, de legfeljebb a jármű árának felét lehet igényelni. A kormány célja a támogatással elsősorban a kerékpáros munkába járás segítése, ezért a pályázat benyújtáshoz munkaviszonyt igazoló dokumentum csatolása is szükséges – írja az Infostart.

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk