málta valletta

Négy ok, amiért Málta tökéletes hely a nyugdíjasoknak

Málta a nyugdíjasok körében igencsak népszerű célpont. A világ minden tájáról érkeznek oda idős párok karrierjük után, hogy nyugdíjas éveiket élvezzék a bájos, színes szigeten.


Egészségügy

Nincs olyan életszakasz, amikor ne lenne fontos az egészségügyi ellátás, de kétséget kizáró, hogy idősebb korban az emberek egyre sűrűbben fordulnak meg a rendelőkben. Apró mérete ellenére Málta széles körben ismert arról, hogy a világ egyik legjobb egészségügyi ellátásával rendelkezik, és az összes ország között folyamatosan jó helyen áll az egészségügyi szolgáltatások általános minősítésében.

Ám ha figyelembe vesszük, hogy a sziget első kórháza 1372-ben nyílt meg, és hogy a híres Szent János lovagok a 16. században gyorsan elkezdték az orvosi ellátás bővítését, akkor nem meglepő Málta elkötelezettsége az egészségügy iránt.

Éghajlat

Unsplash

Málta éghajlata hatalmas vonzerőt jelent a külföldi nyugdíjasok számára. A kellemes mediterrán hangulatú sziget jellemzően meleg, napos nyarakkal és enyhébb, esős telekkel szolgál.

Kultúrák

Málta valóban egy olvasztótégely, lenyűgöző történelemmel és nagy hatással volt rá az a sok ember, akik évezredek során letelepedtek itt. Mindezek a hagyományok és hiedelmek együttesen egy teljesen sajátos, csak Máltára jellemző kultúrát hoztak létre.

Konyha

Máltán nem nehéz fenntartani a rendkívül egészséges mediterrán étrendet. Az ételek kiadósak, rusztikusak és természetesen nagyon finomak is. A tenger mellett nem meglepő, hogy rengeteg recept alapja a hal. S mivel Olaszországhoz elég közel van, így az sem meglepő, hogy az éttermek finom tésztákat kínálnak, és kedvelik a finom kávékat is.


A figyelmetekbe ajánljuk