Harrison Ford.
Warner Bros.

Vajon Harrison Ford visszatér? Minden, amit a Szárnyas fejvadász-sorozatról tudni lehet!

Az Amazon jóvoltából a nagyérdemű nemsokára egy élő szereplős Szárnyas fejvadász-sorozattal gazdagodik, az alábbi cikkben pedig összegyűjtöttünk minden olyan fontos információt, amit a készülő projektről tudni lehet.


Az elmúlt évtizedekben Harrison Ford klasszikusa olyan jelentős kultuszra tett szert, hogy a Warner Bros. a 2017-es Szárnyas fejvadász 2049 című filmmel megkísérelte újjáéleszteni a klasszikus mozit. A film azonban alulteljesített, mivel „mindössze” 258 millió dolláros bevételt hozott a globális jegypénztáraknál, de a stúdió még így is mínuszban jött ki a projektből.

Ez azonban nem akadályozta meg az Alcon Entertainmentet, a franchise filmes és televíziós jogait birtokló céget abban, hogy újabb Blade Runner-rebootokkal és folytatásokkal próbálkozzon. Pont emiatt, egy meglehetősen furcsa anime után hamarosan érkezik az első élőszereplős Szárnyas fejvadász-sorozat Blade Runner 2099 (Szárnyas fejvadász 2099) címmel.

Ridley Scott korszakalkotó neo-noir vízióját tehát az Alcon, az Amazon Studios és a Scott Free Productions koprodukciója jóvoltából limitált sorozat formájában folytatják tovább.

Ez is érdekelhet: Denis Villeneuve érdekes dolgokat mondott a Szárnyas fejvadászról

Az Amazon még nem erősítette meg a széria megjelenési dátumát. A Deadline-on keresztül 2022 februárjában bejelentett sorozat azonban állítólag kiemelt fejlesztés az Amazon Studiosnál, a cég ugyanis nagyon szeretné minél hamarabb elindítani a nagyszabású projektet.

A Deadline szerint az Alcon Entertainment 2021 őszén kezdte el árulni a Szárnyas fejvadász 2099 forgalmazási jogait. Az Amazon Studios gyorsan lecsapott a projektre, majd 2022 szeptemberében megerősítették, hogy a történetet mindenképp sorozat-formátumban akarják elkészíteni.

A Slash Film a BBC-n keresztül megtudta, hogy a szériát Írországban fogják forgatni, Richard Williams, a Northern Ireland Screen vezetője pedig megerősítette, hogy a forgatás 2023 tavaszán kezdődik. A munkálatok minden bizonnyal hónapokig fognak tartani, és ha az utómunka olyan lesz, mint amilyenre egy nagy költségvetésű sci-fi esetében számíthatunk, akkor a Szárnyas fejvadász 2099 bemutatójára valamikor 2024-ben lehet számítani a Prime Video felületén.

A pontos premier mellett a cselekményről sem árultak el túl sokat: azt tudjuk, hogy a film a Szárnyas fejvadász 2049 folytatása lesz, és 50 évvel a Ryan Gosling által vezetett film után fog játszódni.

Eközben az Alcon Entertainment társ-vezérigazgatói és társalapítói, Andrew Kosove és Broderick Johnson egy provokatív történetet ígértek Silka Luisa tollából, aki az Apple TV+-on futó Tündöklő lányok című thriller-sorozat showrunnereként vált ismertté.

A szereposztásról egyelőre nincs hír. Mivel Harrison Ford nemrégiben az Apple TV+ több sorozatában is feltűnt, a rajongók remélhetik, hogy a Szárnyas fejvadász 2099 is tiszteletét teszi majd.

Forrás: Slash Film

el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk