egy nő a férfi szájába ad egy darab ételt miközben közösen főznek
Fotó: Shutterstock

5+1 rendhagyó randiötlet, amivel kitörhettek a megszokásokból

Szeretünk a biztosara menni: az első randi megtervezésekor akkor kockázatunk a legkevesebbet, ha egy kávézóban, étteremben vagy bárban találkozunk.


És bár ezek mind elfogadható randihelyszínek, még a legamatőrebb randizók is elismerik, hogy kevésbé emlékezetesek. A randizási rituálék fejlődnek az évek során, szóval miért ne gondolkodhatnánk a megszokotton kívül? Ha a régi bevált módszerek helyett inkább a saját hobbijaidra és furcsaságaidra támaszkodsz, az remek módja annak, hogy megállapítsd, van-e közös érdeklődési körötök − de legalábbis hajlandóak-e kipróbálni valami újat. Felvázolunk néhány egyedi ötletet az első találkozóra, amelyekkel talán egy második és harmadik randit is szerezhetsz.

Ez is érdekelhet: Milyen lehet egy metaverzum-randi?

1. Vegyetek részt közös alkotásban!

Festészet, kézművesség, design − bármi is legyen a másik érdeklődési köre, nagy eséllyel imádni fogják ezt a művészi randiötletet. Lehet, hogy a megszokottnál több kutatást igényel a megfelelő hely megtalálása, de megéri a kreatív felpezsdülésért.

2. Menjetek el egy kísérteties túrára!

Nincs is jobb nyitómondat, mint megkérdezni a másikat, hogy hisz-e a szellemekben. Nagy valószínűséggel akad a közelben egy múzeum vagy egy helyi temető, ahol lehet kísérteties alkonyi túrát tenni. Még ha nem is hiszel bennük teljesen, a szellemtörténetek megosztása az egyik legjobb módja annak, hogy kapcsolódjatok egymáshoz, miközben átugorjátok a kínos csevegést is.

3. Kóstoljatok kávét!

egy p\u00e1r nevetve k\u00e1v\u00e9zik

Fotó: Shutterstock

Ez olyan, mint a borkóstolás józan kíváncsiaknak − vagy bárkinek, aki nagy koffeines. Igen, a kávékóstolók léteznek, de ha nem találsz a közeledben, akkor is van egy egyszerű módja az ötlet megvalósításnak: válaszd ki a kedvenc kávézódat, az ő kedvencét, majd egy olyan kávézót, ahol még egyikőtök sem járt. Töltsétek a napot a legjobb italok kóstolásával.

Hasonló témában: A férfiak és a nők is szeretnek hazudni a társkeresőkön – csak éppen másról

​4. Emeld ki a humorodat improvizációval!

Bár az improvizációs órák félelmetesek lehetnek, remek terepet biztosítanak a gátlások levetkőzésére. Kit érdekel, mennyire tűnsz nevetségesnek, ha mindenki ugyanolyan, hacsak nem még nevetségesebb? Egymáson kuncogni sokkal emlékezetesebb, mint egy amatőr komikust hallgatni, aki a poénjait gyakorolja.

​5. Utazzatok!

egy p\u00e1r aut\u00f3zik a naps\u00fct\u00e9sben

Fotó: Shutterstock

Bár elsőre kockázatosnak tűnhet felvetni ezt a randiötletet, de ha a profilja tele van utazós képekkel, nyugodtan dobd fel a lehetőséget! Az egész országot átszelő utazás valószínűleg nem jöhet szóba, de egy egyórás autóút a városon kívül még belefér. Válassz ki egy helyet a térképen, és tervezz egy napra elegendő programot. Ha nincs autó, semmi gond; a vonatúton nem kell azon veszekedni, hogy kinek a zenéit hallgassátok.

​+1. Foglalj főzőtanfolyamot!

Az étel a hatodik szeretetnyelv, és a romantikus közös étkezésnél már csak az a szexibb, ha együtt is készítitek el. Főzőtanfolyamok mindenféle formában és méretben léteznek, így még ha nem is tudod, mi a különbség a julienne és a chiffonade vágás között, akkor is találhatsz neked való. Egy főzőtanfolyamon a feladatra koncentráltok, így nem kell túl sokat stresszelnetek a beszélgetésindítókon.

Forrás: thrillist


A figyelmetekbe ajánljuk