Johhny Depp a Karib Tenger kalózai című filmben.
Disney

Ez a kivágott jelenet garantáltan megváltoztatja a véleményed Jack Sparrowról

A Karib-tenger kalózai-filmek megtekintésekor a nézők számára az egyik legfontosabb benyomás az, hogy Johhny Depp karaktere, Jack Sparrow kapitány erkölcsileg hibás, önző és irracionális. Sparrow többször is megmutatja, hogy nem túlságosan aggódik a jövő miatt, sokszor inkább azon töri a fejét, hogy miként tudja átvészelni a következő napot.


Sparrow a sztori szerint egy kalóz, aki 100 lelket áldozott fel, hogy mentse a bőrét, és gyakran látható, hogy önmagát mindenki más elé helyezi. Kiderült azonban, hogy van egy törölt jelenet, amely nemcsak azt magyarázza meg, hogy Sparrow miért bűnöző és kalóz, hanem egy másik oldalát is bemutatja a rumimádó férfinak, és több emberséget ad neki, mint azt gondoltuk volna.

A Karib-tenger kalózai: A világ végén című 2007-es filmben láthatjuk, hogy Lord Cutler Beckett (Tom Hollander) és Jack Sparrow (Johnny Depp) nem jönnek ki egymással, de azt sosem tudtuk meg, hogy miért.

Egy kivágott jelenetben azonban kiderül, hogy kettejüknek nagyon mély, a filmek előtti története van. Úgy tűnik, Jack korábban Beckettnek dolgozott, akinek egy „rakományt" (100 rabszolgát, bár Beckett nem embereknek nevezi őket) kellett volna leszállítania Beckettnek Afrikából. Ahelyett, azonban hogy elvégezte volna a munkáját és anyagi jutalmat kapott volna, Sparrow felszabadította a rabszolgákat.

A törölt klipben Sparrow azt mondja Beckettnek, hogy „az emberek nem rakományok, pajtás", ami egy olyan mondat, ami sokat elmond a kapitány karakteréről.

Emiatt Beckett felgyújtotta a Gyöngyöt, és Sparrow-t kalóznak bélyegezte. A jelenet négy rövid perc alatt sokat feltár Jack Sparrow háttértörténetéből, és segít megérteni, miért került abba a helyzetbe, amelyben van.

Bár a film lehet, hogy kihúzta ezt a részt a franchise-ból, a Looper megosztotta, hogy egy előzménykönyv részletesen elmagyarázza Sparrow háttértörténetét:

A.C. Crispin A Karib-tenger kalózai: A szabadság ára című előzménykönyve részletesen elmeséli a történetet, és a 25 éves Jack Sparrow-ra koncentrál, aki valójában a Kelet-Indiai Kereskedelmi Társaságnál dolgozik elsőtisztként. Amikor hajóját kalózok támadják meg, és megölik a kapitányát felsejlik az a lehetőség, hogy előléptetik az ifjú Sparrowt. Cutler Beckett a kinevezés előtt kincsvadászatra küldi a leendő kalózt egy varázslatos szigetre. Jack tudja, hogy Beckett az ottani emberek leigázását tervezi, és úgy dönt, hogy meghiúsítja a hivatalnok terveit.

Forrás: ITM

A figyelmetekbe ajánljuk