Dollárözön: még mindig elképesztő összegeket termel az új Doctor Strange-film
Disney

Dollárözön: még mindig elképesztő összegeket termel az új Doctor Strange-film

A Doctor Strange az őrület multiverzumában három hétvége után stabilan tartja magát a kasszasikerlista élén.


Megőrizte első helyét az észak-amerikai mozikban az új Doctor Strange-film, amely 31,6 millió dollárt (11 milliárd forint) hozott a tengerentúlon a múlt héten, így Észak-Amerikában összesen 342 millió dollárt (122 milliárd forint) ért el.

A nemzetközi piacokon elért 461 millió dolláros (165 milliárd forint) bevétellel együtt ez azt jelenti, hogy a Benedict Cumberbatch főszereplésével készült folytatás világszerte átlépte a 800 millió dolláros (287 milliárd forint) határt.

Ez nem semmi, bár érdemes megjegyezni, hogy a 31,6 millió dollár körülbelül fele annak, amit az Őrület multiverzuma a második hétvégéjén hozott, és már 67,5%-kal maradt el a nyitóhétvégéjétől. Ezzel a Fekete özvegy mögött a második legnagyobb második hétvégi visszaesést könyvelhette el a Marvel-moziverzum történetében.

A Marvel istállójába tartozó Bosszuállók:Végjáték még mindig minden idők második legtöbb bevételt hozó filmje, és ezt nehéz lenne bármelyik franchise-nak is felülmúlnia. A Pókember: Nincs hazaútközel járt hozzá, majdnem 2 milliárd dollárt hozott világszerte, és minden idők harmadik legnagyobb bevételt hozó amerikai filmje lett.

Forrás: Slash Film


A figyelmetekbe ajánljuk