danny elfman

Tim Burton állandó filmzeneszerzője egy ideje már számtalan szólódalt kiadott az utóbbi időkben. A nyolcvanas évek óta viszont csak filmekhez írt zenét.


A koronavírus-járvány miatti karanténban sok embernek hirtelen rengeteg szabadideje lett, amit csak otthon levéssel tudott eltölteni. Volt, aki pihent, volt, aki megtanult kenyeret sütni, a világ egyik leghíresebb filmzeneszerzője és Tim Burton állandó alkotótársa viszont mással töltötte a karantént.

Ennek jelét pedig az utóbbi időkben láthattuk és hallhattuk, ugyanis Elfman elkezdett újra szólódalokat kiadni, amire már a nyolcvanas évek óta nem volt példa. Most pedig bejelentette, hogy 37 évvel előző könnyűzenei szólóalbuma után újra visszatér a popszakmához.

A Big Mess címre keresztelt album 18 dalt fog tartalmazni, köztük azokat is, amiket korábban már hallhattunk kislemez formájában és június 11-én jelenik meg, továbbá érkezett róla egy újabb dal bizarr klippel. Elfman egyébként az Oingo Boingo nevű zenekarban kezdte zenei pályáját, mielőtt átnyergelt volna a filmekre majdnem 4 évtizedre.

(Forrás: Pitchfork)


A figyelmetekbe ajánljuk