Jack Nicholson és Matt Damon a A tégla című film forgatásán.
Warner Bros.

Jack Nicholson így viccelte meg Matt Damont A tégla forgatásán

Martin Scorsese A tégla című filmjében hollywoodi legendák több generációja is szerepel. Amikor Matt Damon megtudta, hogy Jack Nicholsonnal dolgozhat együtt, nagyon megörült – arra számított, hogy sokat tanulhat a tapasztalt színésztől. Mint kiderült, a legemlékezetesebb lecke, amit Nicholson megtanított a fiatal sztárnak, az volt, hogyan kell jól érezni magát a forgatáson.


Nicholson folyamatosan feszegette a határokat az improvizációjával, amely sötét humorral ruházta fel a karakterét. Ez olyan emlékezetes dimenziót adott neki, ami nem szerepelt a forgatókönyvben, és még Damont is arra inspirálta, hogy új elemet adjon hozzá a saját karakteréhez.

Azóta kiderült, hogy Nicholson a legemlékezetesebb sorai közül jópárat improvizált. Ebbe beletartozott az a jelenet is, amikor tarkón lő egy nőt. De semmi sem készíthette fel Damont arra, amit Nicholson az első közös jelenetük során csinált.

Az első napon, amikor Jackkel dolgoztam, ő már egy hete Leóval (Leonardo Di Caprio – a szerk.) forgatott

– emlékezett vissza Damon a FilmInknek.

Miközben a jelenetére készült, kapott egy telefonhívást Scorsese-től. „Nos, egy vicces dolog történt, és Jacknek van néhány ötlete" – mondta a rendező Damonnak.

És másnap egy pornófilmszínházban forgattunk egy jelenetet, úgyhogy Marty azt mondja: „Hát jó, rendben, akkor most rátérek a dologra. Jack egy di..ót fog viselni!” Erre én azt gondoltam, „Hát jó, rendben, legyen így”

– folytatta Damon

A tégla pornómozis jelenetében Nicholson egy másik látogatónak álcázza magát. Közeledik Damonhoz, és úgy tűnik, hogy egy fegyverért nyúl, de ehelyett elővesz egy erotikus játékszert.

Jack így szólt: „Szóval a következő a helyzet – bejövök, leülök a felöltőben, majd megfordulok, és előhúzom a nagy di..ót, mi pedig nevetni fogunk'"

– emlékezett vissza Damon.

A fiatal színészt inspirálta, amit Nicholson csinált:

Jack tényleg ezt a hihetetlenül új elemet hozta ebbe a karakterbe. Obszcénebbé tette őt olyan módon, ami hitelesnek tűnt, mert ezek a fickók a szexet erőszakba, az erőszakot pedig szexbe szublimálják, és tényleg sok ilyen dolog így történt.

Azzal, hogy Nicholson bevezette ezt a vulgaritást a karakterébe, lehetővé tette Damonnak, hogy saját karakterét is kibővítse.

Forrás: Slash Film


A figyelmetekbe ajánljuk