Egészen ritka kölyökmacskára bukkantak az amerikai Nashville-ben: a példány egy úgynevezett kiméra, más néven genetikai mozaik.

Ugyan még nem teljesen biztos, mivel a cicát még nem vetették alá genetikai tesztnek, de minden jel erre utal.

Mint ismert, a kimérák olyan élőlények, amelyek kettőnél több ivarsejtből jönnek létre, és ezzel egyetlen, több DNS-készlettel rendelkező példány születik meg..

A most megtalált kölyökmacska pofájának közepén szinte tűpontosan elválasztódik a szőrzet színe, ahol egy egyenes vonal húzódik. Emellett a szemei is különböző színűek, amit heterokrómiának neveznek – ez szintén egy árulkodó jel. Bár érdemes hozzátenni, hogy a kölyköknél még nem alakul ki rögtön a szemek színe.

Amúgy egy a cica neve Apricot, akit a testvérével találtak meg egy építkezésen, majd a Nashville-i Macskamenhelyre került.

Amíg a kimérák a macskáknál ritkán, de előfordul, addig az embereknél nagyon, nagyon ritkán: nagyjából száz esetet rögzítettek eddig a történelem során.

(IFLScience)


Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk