kékszalag 2022

Képek a fedélzetről

Nem sietnek sehova – interjú az utolsó előtti Prevento kormányosával

Minden a tervek szerint halad.

Megfontoltan, de robog a cél felé a jelenleg az utolsó előtti helyen álló Prevento is – Yardstick III/2 –, akik nem kapkodják el a befutót – de nem is volt cél a nagy sietség.

A Prevento mögött már csak egy hajó van, a Discovery - a kép 12:20-kor készült

Tracking.Airmoniq

Erdélyi Dániel kormányost értük el telefonon, aki elmondta, minden a tervek szerint halad, a verseny előtt is hasonló eredménnyel és tempóval kalkuláltak.

Képek a fedélzetről

A legénységben Erdélyi nevezhető viszonylag tapasztaltabbnak: tavaly egy rutinos oktatóval versenyzett, akitől sikerült jó pár dolgot eltanulnia. A csapat többi tagja is vitorlázott már, de a többségük először versenyzik. A hatfős legénység még csak most ismerkedik, mivel nem egy baráti társaságról van szó: a már említett oktató rakta őket össze, de gyorsan összecsiszolódtak.

Idén elcsíptük a tavalyi utolsó Szelíd hajóját is: A munka közbeszólt, de a Szelíd is vízre szállt

Aki szeret vitorlázni, rossz ember nem lehet

– indokolta egyszerűen – és érthetően – Erdélyi.

Képek a fedélzetről

A versenyük amúgy szinte zökkenőmentes volt: végig jó szélben jöttek, a lassú tempójuk miatt a kenesei szélcsendet is elkerülték. Az éjszaka azért tartogatott meglepetéseket.

A reggel 6 óra magasságában felerősödő szél őket is megviccelte, sok hajóhoz hasonlóan nekik is vitorlát kellett bontani – Erdélyi szerint a jó 70 kilométer per órás lökések miatt erre szükség is volt.

Képek a fedélzetről

Az időn nem izgulnak, várhatóan holnap hajnalban futnak be, így meglesznek a 48 órás időkerettel – még az is lehet, hogy hozzájuk megy ki a győztes Fifty-Fifty legénysége. Étel, ital van elég, a csapat pedig továbbra is lelkesen hajózik a cél felé. Hogy indulnak-e jövőre, még nem tudják, majd a befutó után gondolkoznak rajta.

Mi szurkolunk!


A figyelmetekbe ajánljuk