Kanye West

Kanye West

Kanye West részesedést szeretne a lesifotósok díjazásából

Mint mondta, ha már belőle élnek, neki is járna abból valamennyi.


Kanye West százalékot szeretne a pénzből, amit a lesifotósok kapnak a róla készült felvételekért. Ezt a milliárdos Miami egyik repterén mondta az őt éppen filmező fotósoknak, ígéretet téve, hogy változtatni fog a dolgokon. Mint mondta, az apja is fotós volt egy újságnál, tiszteli a fotósokat és a munkájukat, de ha már a családjából és belőle csinálnak pénzt, akkor járna nekik is. Ez szerinte így túl egyoldalú. Szerinte a kölcsönös tiszteletről szólna az, ha ők is részesednének a róluk készült képek bevételeiből.

Az Egyesült Államokban ha egy közszereplőről felvételt készítenek nyilvános helyen, az a felvételt készítő tulajdona. Szabadon kereskedhet a felvétellel, illetve ahogy az utóbbi években egyre gyakrabban előfordult, akár be is perelheti az adott hírességet, ha az engedélye nélkül megosztja valahol a róla készült felvételeket. Ez igencsak hülye helyzeteket szokott előidézni.

Több hírességet is bepereltek már paparazzik azért, mert az adott híresség megosztotta Instagramon a róla készült lesifotót. A perelő paparazzik arra hivatkoztak, hogy a kép felhasználása engedély- és pénzköteles, amit az adott celeb figyelmen kívül hagyott, amikor megosztotta saját felületén, ezzel megkárosítva őket. Vagyis a celebeknek fizetniük kéne, hogy a róluk titokban készült felvételeket kitehessék saját felületeikre, a szerzői jogok miatt. A rapper ezen szeretne változtatni.

(Forrás: Papermag)


A figyelmetekbe ajánljuk