Bemutatták az ezer lóerős elektromos Hummert
Volt, akinek az első, történelmi pick-up minden pénzt megért.

Még tavaly ősszel számoltunk be arról, hogy a General Motors, megépítette történetük első elektromos autóját, az 1000 lóerős Hummer EV-t.

A gyártás már célegyenesbe érkezett, és idén a piacra kerülhet az új Hummer. Ennek alkalmából árverést rendeztek az 1-es alvázszámú példány tulajdonjogáért. A Barrett-Jackson által szervezett licit 112 ezer dolláros (nagyjából 340 millió forint) kezdőárról indult, de a végösszeg a vártnál is jóval nagyobb lett:

a licit 2,5 millió dollárnál (nagyjából 770 millió forint) állt meg, azaz valaki 22-szeres árat fizetett az első példányért
Hummer evGMC

Ez azét is meglepő, mert a benzines első autókért általában 4-5-szörös árat szoktak kifizetni; de itt mégis csak egy elektromos Hummerről volt szó.

Az új tulajdonosnak még így is meg kell várnia a gyártás elindítását, ami várhatóan idén ősszel fog megtörténni. Ám ezután a világ egyik legjobb pickupját vezetheti majd.

Hummer evGMC

Az új Hummert 18 kamerás Ultravision rendszerrel szerelték fel, amit az első és a hátsó alvázra raktak, hogy jobban védjék a sérülésektől. Emellett önvezető módot is kapott.

Az autó tetőszerkezete és a hátsó ablaka is leszedhető, de a szélvédő már nem hajtható le. A 35 colos terepgumikon könnyedén képes átmenni 45 centiméteres tárgyakon is, de a 60 centi mély víz sem jelent gondot az új terepjárónak.

Hummer evGMC

Négykerék-meghajtást kapott, amit három elektromos motor fog majd hajtani és 560 kilométert is képes megtenni. Ezer lóerővel dübörög majd, és három másodperc alatt már száz feletti kilométert is képes lesz elérni.


A figyelmetekbe ajánljuk