
Karácsonyfa, fények, karácsonyfadíszek, gyertyák - ezek azok az alapvető dekorációk, amelyek biztosítják a kellemes hangulatot. De talán idén valami modern és új dolgot álmodtál meg, ugyanakkor nem szeretnél sok pénzt költeni? A válasz egyszerű: Pepco. Javaslatokat hoztunk Neked, hogyan alakítsd át…
december 11., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Karácsonyi díszek a Pepcóban – válaszd a modern…
Hamu és Gyémánt

Bár bolti verzióban is elérhető, a tojáslikőr otthon készített változata páratlanul finom – éppen ezért akár karácsonyi meglepetésnek is tökéletes lehet. Mutatjuk az egyszerű receptet.
december 11., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Ajándéknak is kiváló lehet – így készíthetünk otthon…
Hamu és Gyémánt

A püspökkenyér egy klasszikus sütemény, amely hosszú évtizedek óta kedvelt édesség ünnepi alkalmakra és hétköznapi finomságként egyaránt. Könnyen elkészíthető és sokáig eltartható. Recept.
november 13., 2024 ● Hamu és Gyémánt
A téli szezon kihagyhatatlan desszertje: így készül a…
Hamu és Gyémánt

Vannak bizonyos filmklasszikusok, melyeknek semmi vagy csak nagyon kevés köze van a karácsonyhoz, valahogy mégis az ünnephez kötjük őket. Persze az okokat találgathatnánk, az igazságot nem találnánk meg. Egy viszont biztos: nincs nélkülük karácsony.
január 15., 2024 ● Hamu és Gyémánt
6 kicsit sem karácsonyi film, amit mégis az ünnephez kötünk
Hamu és Gyémánt

A Radisson Blu Béke Hotel előterében a karácsony fűszeres, otthonos illata fogadja a vendégeket. A kellemes illat forrása a Zsolnay Kávéház csapata által megálmodott és készített életnagyságú mézeskalács házikó, ami gyermekkorunk mesevilágába repít vissza minket.
december 16., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Mézeskalács házikóval találkozhatunk a Teréz körúton
Hamu és Gyémánt

A decemberi időszak egyik közkedvelt itala a forralt bor, melynek fahéjas, szegfűszeges, narancsos jegyei egyből meghozzák az ünnepi hangulatot. Van az a pont azonban, amikor ez fűszeres különlegesség is unalmassá válik – ilyenkor inkább valamilyen borkoktélt varázsolnunk. Ilyenből mutatunk most…
december 13., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Ha meguntuk a forralt bort, próbáljuk ki ezeket a…
Hamu és Gyémánt

Hiába a hánytatott 20. századunk, a karácsony ekkor sem maradt el. A Fortepan segítségével összeállítottunk egy három részes, már-már szokásos nosztalgiacsomagot a '30-as, '40-es, az '50-es, '60-as és a '70-es, '80-as évek karácsonyiról. Következzék az utolsó rész.
december 26., 2022 ● Hamu és Gyémánt
Ünnepek a 20. században: a '70-es és '80-as évek…
Hamu és Gyémánt

Hiába a hánytatott 20. századunk, a karácsony ekkor sem maradt el. A Fortepan segítségével összeállítottunk egy három részes, már-már szokásos nosztalgiacsomagot a '30-as, '40-es, az '50-es, '60-as és a '70-es, '80-as évek karácsonyiról. Íme az első rész!
december 24., 2022 ● Hamu és Gyémánt
Ünnepek a 20. században: a '30-as és '40-es évek…
Hamu és Gyémánt

„Az év legcsodálatosabb időszaka" – sokat hallottuk már. De az ünnepi készülődés az egyik legstresszesebb időszak is egyben. Mutatunk pár egyszerű tippet, amelyekkel csökkenthetjük a feszültséget, és kellemesebbé tehetjük az ünnepeket.
december 08., 2022 ● Hamu és Gyémánt
Stresszes az ünnep? 5 egyszerű módszer, hogy csökkentsük a…
Hamu és Gyémánt

A tojáslikőr sok háztartásban alapvető ünnepi italnak számít, ami nem véletlen: krémes állaga és pikáns íze miatt az egyik legfinomabb szürcsölnivaló a hideg téli estéken.
november 29., 2022 ● Hamu és Gyémánt
5 könnyű, de annál finomabb tojáslikőr recept, amit…
Hamu és Gyémánt

Napokon belül itt a tél, aminek alapvető tartozéka a forralt bor. A jó recept azonban nem minden: az élményt nagyban meghatározza az alapanyag minősége. Mutatunk pár egyszerű szabályt.

Duplájára emelkedett a cukor ára, ráadásul gondok adódtak a világ kakaóbab-termelésével is. De hogy hatnak mindezek a csokimikulások és a szaloncukrok árára!
november 27., 2022 ● Hamu és Gyémánt
Drágul a cukor, de a csokimikulások megúszhatják
Hamu és Gyémánt