
A Croque Madame tökéletes választás, ha már unjuk a klasszikus melegszendvicseket, és valami teljesen újra vágynánk. Olvasztott sajt, vaj, ropogósra pirított fehér kenyér, vaj és sok sonka; valójában ennyi kell ahhoz, hogy megalkossuk a francia konyha egyik legkedveltebb reggelijét.
február 16., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Krémes, sajtos és ropogós – így készül a franciák híres…
Hamu és Gyémánt

Olaszország rendkívül gazdag kulináris örökséggel rendelkezik: elég csak a vízibivaly tejéből készült Mozzarella di Bufalára, a Modenában és Reggióban készülő Parmigiano Reggianóra vagy a Prosciutto di Parmára, más néven pármai sonkára gondolni. Utóbbi azonban komoly bajban van, a termelését…
november 21., 2024 ● Turi Dániel
Nagy bajban van a pármai sonka – lélekben készüljünk a…
Turi Dániel
április 10., 2024 ● Hamu és Gyémánt
A VIRTU Restaurantban kell keresnünk az idei év…
Hamu és Gyémánt

Locsolkodás, tojásfestés, csokinyuszik és a húsvéti lakoma központi eleme: a sonka. De vajon miért eszünk ilyenkor sonkát? Honnan ered a hagyomány?

Hamarosan itt a húsvét, ez a recept pedig egyszerű, gyorsan elkészíthető és tökéletes választás lehet az ünnepi asztalra vagy akár egy kellemes piknikre is.
március 25., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Könnyen elkészíthető fogás húsvétra: sonkás pite recept
Hamu és Gyémánt

Közeleg a húsvét, így ideje átismételni mindent, amit a sonkafőzésről tudunk. Ha elolvasod az alábbi cikket, biztos, hogy mindenki elégedett lesz az ünnepi asztal legfontosabb elemével.
március 24., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Erre figyelj, ha omlós és szaftos húsvéti sonkát szeretnél!
Hamu és Gyémánt

Stanley Tuccit senkinek nem kell bemutatni: egy filmes és televíziós legenda, aki hat rendezői munkája mellett több, mint 70 filmben szerepelt. Ám az utóbbi években egy másik helyszín is fontos szerepet játszik az életében. Ez pedig nem más, mint a konyha.
január 10., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Ezért a közép-európai finomságért rajong Stanley Tucci
Hamu és Gyémánt

Egy New Hampshire-i házaspár beperelte az Eataly Boston éttermet, miután a pár női tagja azt állítja, hogy megcsúszott és elesett egy darab prosciutto sonkán az üzletben, aminek következtében eltört a bokája.
augusztus 17., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Csúszásveszély az USA-ban: egy sonka miatt tört el a…
Hamu és Gyémánt

A horvát sonkagyártást veszélyeztetheti a szokásosnál magasabb hőmérséklet és a szélhiánya, így Horvátországban egyre több termelő fordul a hagyományos füstölőházak helyett az ellenőrzött, mesterséges módszerek felé.
január 16., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Szélhiány teheti tönkre az egyik legfinomabb mediterrán…
Hamu és Gyémánt

Ugyan a jól bevált, hagyományos karácsonyi fogásokat nehéz lekörözni, van egy mázas sonka recept, ami felveheti vele a versenyt.
december 22., 2022 ● Hamu és Gyémánt
A tökéletes sonka recept, ami az ünnepi kacsát is…
Hamu és Gyémánt

