
Egykor a szüreti időszak elmaradhatatlan fogása volt, ma már ritkán kerül az asztalra – pedig a pincepörkölt valaha a szőlőhegyek egyik legjellegzetesebb, legkiadósabb ételeként adott erőt a szüretelőknek.
október 07., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
A szüreti időszak kedvenc egytálétele volt, amely mára…
Oláh-Bebesi Borbála

A pörkölt kétségtelenül a magyar konyha egyik legikonikusabb fogása. Elkészítési módját illetően megoszlanak a vélemények, ám egy dologban jó eséllyel mindenki egyetért: a végeredmény legyen szaftos és omlós. Ennek kapcsán most összegyűjtöttünk 5 egyszerű tippet, aminek betartásával garantáltan…

Elsőre talán meghökkentő, de egy jól ismert, mégis ritkán használt fűszer lehet a marhapörkölt igazi titkos összetevője. Olyan hozzávalóról van szó, amit leggyakrabban édes süteményekben, pitékben és téli italokban látunk viszont – pedig sós fogásokban is megállja a helyét.
július 18., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Meglepő, de ez a fűszer lehet a tökéletes pörkölt titka
Hamu és Gyémánt

Bár, ha marhapörköltről van szó, mindenkinek megvan a saját jól bevált receptje – amit gyakran néhány generációval ezelőttről örökölt –, nem árt, ha tudjuk, hogy létezik egy fűszer, ami meglepő módon szinte minden húsételt mélyebbé és karakteresebbé tesz.
december 10., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Mindenki konyhájában megtalálható a fűszer, amitől…
Hamu és Gyémánt

Általában a kávánkhoz valami édeset vagy tejszíneset szeretünk hozzáadni. Egy csipetnyi cukor vagy mogyorószirup, esetleg tehéntej − mindez azért, hogy a kávé keserű éleit elsimítsa.