
Ha valaki igazán jó olasz kenyeret vagy pizzát szeretne sütni, előbb-utóbb szembe találja magát a biga fogalmával. Ez a jellegzetesen olasz előtészta nem más, mint egy lisztből, vízből és kevés élesztőből készült alap, amelyet a végső tészta összeállítása előtt hagynak hosszasan érni. Első…
szeptember 16., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Mi az a biga, ami igazán tökéletessé teszi a nápolyi pizzát?
Hamu és Gyémánt

Mai világunkban minden eddiginél gyakoribb az ételérzékenység és -allergia; vannak, akik szigorú szabályokkal teli diétát követnek annak érdekében, hogy megóvják testüket a betegségtől, de vannak, akik elvből vagy egészségtudatosság miatt kerülnek bizonyos összetevőket. Bármelyik opció is álljon…
április 12., 2025 ● Hamu és Gyémánt
5 budapesti pizzéria, ami a gluténérzékenyeknek is kedvez
Hamu és Gyémánt

A magyar gasztronómiának nincs párja – legalábbis mi, magyarok biztosan ezt gondoljuk. A Taste Atlas által összeállított, 100 legjobb európai fogást ismertető listára azonban egyetlen hazai ételnek sem sikerült felkerülnie, miközben az első tíz helyet gyakorlatilag kibérelte magának Olaszország…
január 23., 2025 ● Turi Dániel
Szomorú hír: egyetlen magyar étel sem került be Európa 100…
Turi Dániel

Az időtlen klasszikusnak számító nápolyi pizza világszerte híres egyszerű, mégis kiváló összetevőiről.
július 09., 2024 ● Hamu és Gyémánt
A nápolyi pizzakészítők felfedik sikerük igazi titkát
Hamu és Gyémánt